Formule 1

Kevin Magnussen woedend op racedirecteur voor het verpesten van zijn race in Singapore

Uitgegeven door Peter Vader • 4 oktober 2022 19:15 • Print artikel

Kevin Magnussen is woedend op de racedirecteur voor het verpesten van zijn race in Singapore. Hij eindigde op P12, maar hij had punten kunnen scoren als hij geen geforceerde pitstop had gemaakt. Na het missen van een puntenfinish bij de Grand Prix van Singapore, heeft Kevin Magnussen zijn frustratie besproken met racedirecteur Eduardo Freitas. De Deense coureur kreeg verbazingwekkend genoeg zijn derde zwart-oranje vlag van het seizoen, nadat hij door schade aan zijn voorvleugel onveilig werd geacht om op het circuit te rijden.

Kevin_Magnussen_F1_Haas

Gedwongen pitstop
Net als bij de Canadese en Hongaarse Grand Prix moest de Haas-coureur een pitstop maken, wat uiteindelijk een einde maakte aan zijn kans om punten te verzamelen. Het incident op het Marina Bay Circuit deed zich voor in ronde één, waar de 29-jarige over de stoeprand stuiterde bij het verlaten van bocht zeven, waardoor een eindplaat van de voorvleugel brak. Hierdoor werd Magnussen gedwongen om de pits in te gaan, waardoor hij als gevolg daarvan geen punten meer kon behalen.

Absoluut onnodig!
De Haas-coureur denkt dat het absoluut "onnodig" was om de vlag te krijgen, terwijl de Deen erop stond dat het onderdeel "niet op het punt stond eraf te vallen". "Ik had heel lichte schade, maar het was niets", zei Magnussen in een bericht van Formula1news. “Ik kreeg de zwart-oranje vlag die voor mij onnodig lijkt omdat het onderdeel niet op het punt stond eraf te vallen, er waren geen zorgen over de veiligheid omdat het aan de auto vastzit. Het bewoog niet eens. We eindigden op P12 toen we een extra pitstop moesten maken, die absoluut niet nodig was. Het resultaat is dus frustrerend."

Dringend een puntenfinish nodig
Haas-teambaas Guenther Steiner was even gefrustreerd dat hij voor de derde keer dit seizoen de vlag kreeg, ondanks het feit dat hij de FIA eerder vertelde dat een gebroken eindplaat geen noodzakelijke reden is om de zwart-oranje vlag te krijgen. De Duitser gelooft dat punten mogelijk waren in Singapore, maar Haas ging met lege handen naar huis. De oorzaak hiervan was de geforceerde pitstop van Magnussen en een ongelukkige Mick Schumacher, die werd geraakt door George Russell maakten echter een einde aan alle hoop daarop. De Amerikanen zakten naar de achtste plaats in het constructeurskampioenschap na de race van afgelopen weekend, waarin Aston Martin een dubbele puntenfinish wist te behalen. Het betekent dat Haas dringend een puntenfinish nodig heeft, iets wat ze sinds de Oostenrijkse Grand Prix niet meer hebben bereikt.

Haas_in_GP_Singapore

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS