Formule 1

Kevin Magnussen over de Haas VF-22 in Jeddah: "De auto voelde niet al te slecht aan"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 maart 2022 10:00

Afgelopen weekend kende Kevin Magnussen een rentree in de Formule 1 waar je alleen maar van kunt dromen. Bij zijn herintreden in de sport scoorden hij de eerste punten voor Haas in anderhalf jaar, en niet zomaar punten, de Deen eindigde op de vijfde positie. Achter de twee Ferrari’s en de twee coureurs van Mercedes. Dit weekend komt hij in actie op het Jeddah Corniche Circuit in Saudi-Arabië en hij zal het misschien iets minder makkelijk krijgen, hij ervaarde problemen in zowel de eerste, als de tweede vrije training.

F1

De eerste vrije training, die in het daglicht werd verreden was al snel over. De Deen had alleen nog maar een out lap gereden en moest alweer naar binnen komen. De VF-22 kampte met een hydraulisch probleem en schakelen zou dan moeilijk worden. Magnussen moest terug strompelen naar de pits. Daarna werd de oud McLaren-coureur niet meer op de baan gezien.

De tweede vrije training ging ook al niet geweldig voor Magnussen. Hij reed dertien rondjes, maar kwam niet van P20 af. Hij liet het volgende weten over de vrijdag in Jeddah: “Het was niet ideaal om zo weinig te kunnen rijden, maar in de ronden die ik wel had, voelde de auto niet al te slecht aan. Ik hoop gewoon op een consistente derde vrije training - nog wat ronden rijden, dan kwalificeren en dan kunnen we wat van Mick's (Schumacher Red.) ervaring op de lange runs gebruiken om ons voor te bereiden op de race. Het is een geweldige baan, supersnel en er is veel actie, dus ik kijk ernaar uit om meer te mogen rijden. ”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS