Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Kevin Magnussen mist F1 niet: “In Daytona eindelijk weer écht kunnen racen”

Uitgegeven door Luke Merkx • 1 februari 2021 08:58 • Print artikel

Kevin Magnussen maakte afgelopen weekend zijn debuut in het IMSA-kampioenschap tijdens de 24H van Daytona. ‘K-Mag’ en teamgenoten Scott Dixon en Renger van der Zande grepen net naast de winst, maar ondanks die teleurstelling is de voormalig Haas F1-coureur enthousiast: “Het was geweldig. Echt racen en meedoen om de winst, daar gaat het om in de racerij.”“De afgelopen jaren vond ik de F1 steeds saaier worden. Ieder weekend hoopten we één of twee punten te kunnen scoren. Dat leidde ertoe dat ik steeds vaker nadacht over een nieuwe stap.” Die nieuwe stap werd uiteindelijk een zitje bij het team van Chip Ganassi in het IMSA-kampioenschap.

Magnussen mist F1 niet
In de 24H van Daytona maakte Magnussen zijn debuut voor het team van CGR. De Deen deed lange tijd mee om de overwinning. “Het voelde geweldig. In de racerij wil je competitief zijn en mee kunnen doen om de winst. Als je op voorhand al weet dat je geen schijn van kans maakt mee te strijden om de eerste plaats, kun je net zo goed thuisblijven. Daarom mis ik de Formule niet.”

“F1-auto niet meer zo uitdagend”
“Een F1-auto rijdt bijna perfect, ook al is het de traagste bolide van het veld. Het is niet zo uitdagend meer om erin te rijden. De auto verrast je niet vanwege zijn perfectie. Als coureur wil je voortdurend op de limiet rijden en je bezighouden met kleine, cruciale details. Het is niet langer een uitdaging om in de F1 te rijden”, aldus de Deense coureur tegenover nieuwsblad BT.
 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS