Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Kevin Magnussen maakt komend weekend zijn debuut in de Indycar: "Ik kon geen nee zeggen"

Uitgegeven door Peter Vader • 17 juni 2021 15:38 • Print artikel

Kevin Magnussen maakt furore in Amerika! Dit jaar vormt hij een rijdersduo met Renger van der Zande in het WeatherTech SportsCar Championship, waar hij rijdt voor het hoog aangeschreven Chip Ganassi Racing. Afgelopen weekend behaalde het duo nog een overwinning met hun Cadillac in de IMSA-wedstrijd op Belle Isle in Detroit. De getalenteerde Deen zal in 2022 ook deelnemen aan het World Endurance Championship voor het nieuwgevormde Peugeot Sport. Toen Magnussen eind vorig jaar zijn Formule 1-stoel bij het Amerikaanse Haas verloor, zei de Deen dat hij hopelijk zijn overstap naar Amerikaanse sportwagens kon gebruiken als springplank naar de belangrijkste open-wheel-categorie van de Verenigde Staten. "Mijn vader racet al 20 jaar in Amerika en ik ben met hem naar veel races geweest", zei de 28-jarige Deen destijds. “Je weet nooit wat de toekomst brengt.”

Kevin_Magnussen_portret_F1_Haas

Invaller voor Rosenqvist
Kevin Magnussen krijgt komend weekend zijn eenmalige kans nadat McLaren’s vaste IndyCarcoureur Felix Rosenqvist niet kan deelnemen aan het Road America-evenement, na een vastzittend gaspedaal en zijn daaropvolgende grote crash in Detroit. "Het is echt balen om Road America te missen, maar ik moet me concentreren om weer 100 procent fit te worden", zei Rosenqvist.

“Kon geen ‘nee’ zeggen”
"Ondertussen is het geweldig om te zien hoe Kevin Magnussen een kans maakt op IndyCar." Magnussen zei dat het een "grote uitdaging zal zijn om rechtstreeks een race in te gaan zonder nog eerder in een IndyCar te hebben gereden. Maar ik kon geen nee zeggen tegen de kans", voegde hij de ervaren Deen eraan toe.

Na F1 nu eindelijk IndyCar
In 2014 debuteerde hij veelbelovend in de Formule 1 bij McLaren, waar hij twee jaar voor uitkwam. In 2016 werd het Renault en van 2017 tot en met 2020 reed hij voor Haas. Begin dit jaar stapte hij over naar de sportscars in de Verenigde Staten, door zich bij Chip Ganassi te voegen. En nu volgt zijn IndyCar-debuut, nadat zijn eerdere debuut in 2015 in de IndyCar-Series bij Andretti Autosport werd geblokkeerd door zijn toenmalige werkgever McLaren. In 2016 flirtte hij ook nog met de IndyCars, dit keer in combinatie met Bryan Herta Autosport. Uiteindelijk koos hij toen toch voor Renault F1, maar vijf jaar later gaat zijn IndyCar debuut er nu dan toch komen.

Renger_van_der_Zande_en_Kevin_Magnussen_IMSA_Detroit_winnaars


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS