Formule 1

Kevin Magnussen enorm blij om weer F1-coureur te zijn: "Aan de zijlijn miste ik het enorm"

Uitgegeven door Bart • 16 augustus 2022 08:02 • Print artikel

Kevin Magnussen is sinds dit jaar terug in de Formule 1. De 29-jarige Deen werd op het laatste moment opgeroepen als vervanger van de weggestuurde Nikita Mazepin. Magnussen had de Formule 1 een jaar moeten missen en dat deed zeer, ondanks dat hij actief was in de 24 uur van Le Mans en de IndyCar.

Kevin Magnussen


Op de website van de F1 gaat Magnussen in op zijn tijd na zijn eerdere vertrek bij Haas. "Ik ben heel blij dat ik na mijn vertrek uit de Formule 1 ben blijven racen. Ik heb samen met mijn vader in Le Mans gereden en dat was heel leuk. Daarnaast heb ik in de IndyCar gereden en in Daytona. Ook dat was heel leuk. Op die momenten voelde het niet dat ik de Formule 1 miste."

"Maar als ik dan de Formule 1-races aan het kijken was, deed het toch wel een beetje zeer", aldus Magnussen. "Ik dacht voor altijd gestopt te zijn en dat ik het rijden in Formule 1-auto's voor altijd moest missen. Het is een enorm privilege als je in de Formule 1 mag rijden. Als dat gevoel na een jaar afwezig ineens weer terug is, voelt dat natuurlijk geweldig."

Magnussen's comeback kon niet beter. Direct in de eerste race in Bahrein snelde hij naar de verrassende vijfde positie. En dat nadat Haas in 2021 geen enkel punt had weten te scoren. Na een sterke start viel Magnussen wat terug, ook omdat Haas tot Hongarije geen updates op de auto had gezet.

"Ik hoop dat we met de updates meer performance krijgen", vervolgt Magnussen. "Met updates is het altijd even wennen om te kijken hoe anders het is. Je hoopt altijd het volledige potentieel van de auto te benutten. Vanaf het begin van het seizoen hebben we continu progressie geboekt, ook zonder updates. Het is afwachten hoe het na de zomerbreak zal gaan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS