Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Kevin Magnussen doet simulator test voor 24U van Le Mans: "Gaat een heel ander circuit zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juli 2021 08:15 • Print artikel

Kevin Magnussen debuteert dit jaar in de 24 uur van Le Mans. De voormalig F1-coureur rijdt samen met zijn vader Jan Magnussen en Anders Fjordbach in de LMP2-klasse, voor High Class Racing. Voordat de Deen op het Circuit de la Sarthe mag rijden, heeft hij net als elke debuterende coureur in de endurance klassieker, de verplichtte simulatortest gedaan.

Kevin Magnussen

De test die in Parijs plaatsvindt, heeft ten doel om de coureurs bekend te maken met het 14 kilometer lange circuit en de veiligheidsprocedures die op de baan gehanteerd worden. Het maakt niet uit of je een gentleman coureur bent of al jaren in de Formule 1 gereden hebt, iedereen moet deze test ondergaan.

“Ik denk dat het meest belangrijke was om met iemand te zitten, die een expert is met de regels en om aan ze te wennen”, vertelt Magnussen tegenover Daily Sportscar. “Er zijn veel specifieke regels en procedures in Le Mans, waar je allemaal bekend mee moet raken. Het is een voorbereiding die we allemaal moeten doorgaan, dus hopelijk hebben we geen problemen tijdens de race.”

“Ik heb aardig wat in de avond gereden in de Formule 1 en op Daytona en Sebring, dus dat was niet zo’n grote uitdaging voor mij. Het is gaaf, ik hou er echt van om in het donker te rijden, omdat het me op een of andere manier sneller maakt”, zei Magnussen, die overigens in het IMSA-kampioenschap met Renger van der Zande racet.

“Voor zover het managen van verkeer een zorg is, dat is iets waar ik dit jaar veel over leer in het IMSA, wat betreft het risico en de beloning bij het passeren en het omgaan met langzamere auto’s. Maar Le Mans is een andere uitdaging en gaat een heel ander circuit zijn dan waar ik eerder geracet heb.”

De Deen is dus in het IMSA-kampioenschap teamgenoot van Renger van der Zande, waar ze samen met een Cadilac rijden voor het Team Chip Ganassi. Vanaf volgend jaar maakt de snelle coureur uit Denemarken ook de stap naar de LMH-klasse met Peugeot. Het Franse merk keert in 2023 na een lange afwezigheid op Le Mans terug met een nieuwe LMH-auto.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS