Formule 1

Kevin Magnussen dicht bij F1-zitje in 2021: “Weinig trek om weer achteraan te rijden”

Uitgegeven door Luke Merkx • 26 januari 2021 16:14 • Print artikel

Toen voor Kevin Magnussen duidelijk werd dat zijn contract bij het team van Haas F1 niet werd verlengd, besloot hij zijn race-carričre te vervolgen in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap, waar hij teamgenoot van Renger van der Zande is bij het topteam van Chip Ganassi Racing. Magnussen: “Er waren zeker opties om nog een jaar door te gaan in de F1, maar ik had weinig zin om nog een jaar achteraan mee te rijden.”‘K-Mag’ maakte afgelopen weekend zijn debuut voor het team van Chip Ganassi Racing tijdens de kwalificatie van de 24h van Daytona. In een interview met Grandpx.news legde de coureur uit dat hij er bewust voor koos volgend jaar niet in de F1 te racen, ondanks dat er wel plaats voor hem was in de Koningsklasse van de autosport. “Ik kan niet zeggen over welk team het gaat, ik denk dat ik dan iemand boos maak”, grinnikte de Deen. “Wél kan ik je vertellen dat het desbetreffende team qua prestaties niet veel beter is dan Haas. Je kunt zelf wel invullen wie ik dan bedoel.” Haas F1 sloot het seizoen van 2020 af op een negende stek bij de constructeurs, vlak achter het team van Alfa Romeo en nipt voor Williams F1.

Plezier belangrijker dan F1-stoeltje
Magnussen legde uit dat het wel even duurde voor hij de knoop doorhakte. “Natuurlijk had ik graag in de F1 gebleven, maar ik had er simpelweg weinig zin in om op eenzelfde manier verder te gaan. Als ik de kans had gekregen bij een groot team en mee had kunnen vechten om overwinningen, had het een heel ander verhaal geweest,” aldus de 28-jarige coureur.

Komend weekend maakt Magnussen zijn opwachting in de 24h van Daytona. Tweevoudig winnaar Renger van der Zande is zijn teamgenoot bij het team van Chip Ganassi.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS