Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Kevin Magnussen: "Mijn vader heeft meer dan 20 jaar geracet in Le Mans"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 februari 2021 07:54

Kevin Magnussen heeft na zijn carričre in de Formule 1 zijn vizier gericht op het enduranceracen. Buiten zijn activiteiten in het IMSA met Chip Ganassi Racing, waar hij onder andere Renger van der Zande als teamgenoot heeft, is Magnussen ook in het project van Peugeot gestapt. Daarmee volgt hij zijn vader Jan Magnussen, die al jarenlang in Amerika aan lange afstandsracen doet. De Deen vertelt over zijn motivatie om in dit project te stappen.

Kevin Magnussen

“Peugeot heeft een mooie lijst in Le Mans”, vertelt de Deen. “Mijn ambitie is om succesvol te zijn en het te winnen. Het was geen lastige beslissing om mij bij Peugeot te vroegen, hun succes in het verleden, niet alleen Le Mans, maar ook in de motorsport in zijn algemeenheid. Mijn vader heeft meer dan 20 jaar geracet in Le Mans. Ik heb de race altijd gevolgd en ben zelf een aantal keren ter plekke geweest. Het is een droom van mij om er een dag te racen. Ik kon mij geen betere manier voorstellen, dan het te doen met Peugeot.”



Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS