Rally

Kevin Abbring gaat voor eerste volledige seizoen FIA World Rallycross Championship: "Erg enthousiast"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 9 juni 2021 18:02 • Print artikel

Professioneel autosportcoureur Kevin Abbring heeft zijn terugkeer naar het FIA World Rallycross Championship in 2021 bevestigd. In het laatste jaar, voordat het in 2022 een volledig elektrische motorsportserie wordt, zal de Nederlander zijn eerste volledige FIA ​​World Rallycross Championship seizoen rijden. Hij kruipt achter het stuur van een Megane RS RX, een auto die eerder werd gerund door GCK Motorsport en bewezen competitief te zijn.

Kevin Abbring gaat voor eerste volledige seizoen FIA World Rallycross Championship
Kevin heeft een hechte band met GCK Motorsport, aangezien hij zich in 2020 bij hen voegde als ontwikkelingscoureur voor zowel hun rallycross- als crosscountry-programma's, en dat hij bepaalde World RX-races reed voor het Franse motorsportoutfit.

Nu GCK pas terugkeert naar het kampioenschap als het elektrisch is, heeft Abbring ervoor gekozen om samen te werken met het Franse engineeringbedrijf FORS Technologies om in 2021 te racen voor de kampioenschapsoverwinning. Nadat hij vorig seizoen onder teamnaam UNKORRUPTED had geracet, besloot Kevin om aan de start te komen met dezelfde teamnaam.

Met meer dan tien jaar gecombineerde ervaring in racen op het hoogste niveau van rally- en rallycross, is Abbring geen onbekende op de World RX-grid nadat hij voor het eerst zijn debuut maakte in Hell, Noorwegen, in 2019 en indruk maakte door de finale te leiden en uiteindelijk op een vierde plaats eindigde.

Tegelijkertijd is Abbring betrokken geweest bij motorsportprojecten die gericht zijn op groenere technologie en de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen. Als de eerste Nederlandse coureur ooit die in 2010 racete en een rally won in een auto op bio-methanol, stond Kevin later dat jaar op het podium toen hij racete met een auto op bio-methanol tijdens het allereerste Gymkhana Grid-evenement van Ken Block in de VS. In 2012 introduceerde Kevin als officiële VW Motorsport-coureur een andere mijlpaal in Nederland met een VW-raceauto op biogas (GCN) technologie.

Hoewel Abbrings werk aan groene motorsport-ontwikkelingsprogramma's in 2021 zal worden voortgezet, is hij vastbesloten om dit seizoen te gebruiken om de wereldtitel in de rallycross te behalen terwijl de voorbereidingen voor de overstap naar elektrisch worden voortgezet.

“Ik heb aan een aantal ongelooflijke projecten gewerkt en ik ben erg enthousiast over de toekomst van de autosport. Om dit seizoen de kans te krijgen om tegelijkertijd een heel kampioenschap op wereldniveau te rijden, is iets waar ik al zo lang aan werk. Dankzij de nieuwste projecten en testactiviteiten waar ik bij betrokken ben geweest, voel ik me sneller dan ooit. Ik heb eerder met elk teamlid nauw samengewerkt en ik begin de Megane steeds beter te begrijpen. Ik kan niet wachten om samen voor overwinningen te gaan!”, aldus Abbring.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS