Formule 1

Kersverse contractant Logan Sargeant spreekt van geslaagde Pirelli-bandentest voor Williams: "Geleidelijk vooruitgang geboekt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 november 2022 22:03 • Print artikel

Logan Sargeant maakte precies één maand geleden zijn Formule 1-debuut bij het Formule 1-team van Williams. De Amerikaan reed toen de eerste vrije training op het Circuit of The Americas. Afgelopen maandag werd er officieel aangekondigd dat de 22-jarige coureur volgend seizoen een vast plekje inneemt bij de Britse renstal. Op dinsdag reed hij voor het team van Williams de Pirelli-bandentest op het circuit van Yas Marina.

Logan Sargeant

De Amerikaan uit Fort Lauderdale reed afgelopen weekend nog de eerste vrije training voor Williams én moest hij zijn P3 in het Formule 2-kampioenschap veilig stellen. Dat lukte hem en had hij dus genoeg superlicentie punten op zijn licentie staan. Enkele weken geleden maakte Jost Capito al bekend dat de Amerikaan voor Williams zou rijden als hij genoeg punten had verzameld. Na het raceweekend kwam de officiële bevestiging van het team, Logan Sargeant rijdt in 2023 bij het team van Williams.

Om zich optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen reed hij de laatste vier eerste vrije trainingen in de VS, Mexico, Brazilië en Abu Dhabi. Williams hoopt dat Sargeant volgend seizoen meteen uit de startblokken komt, daarom lieten ze hem ook tijdens de Pirelli-bandentest rijden.

Tijdens deze test reed hij maar liefst 86 rondjes. In een persbericht blikt hij terug op een ‘geslaagde dag’: “Gedurende de dag hebben we geleidelijk vooruitgang geboekt, ons testplan doorlopen en alle ronden afgelegd die we moesten rijden. Aan het eind van de dag voelde ik me op mijn gemak. Het was erg leuk om een volledige dag te krijgen in plaats van een VT1 om alles goed onder de knie te krijgen.

“Mijn seizoen is nog niet afgelopen, er is de komende drie maanden veel werk te doen om mezelf voor te bereiden op het volgende seizoen. Ik zal strikt in de sportschool zijn, op de simulator en met iedereen in Grove samenwerken om ervoor te zorgen dat er geen middel onbeproefd blijft. Ik kan niet wachten om weer de baan op te gaan voor de wintertests voor mijn eerste seizoen in de Formule 1.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS