Autosport NL • NK Rally

Kersverse Nederlands kampioen richt zich op de Eurol-Hellendoorn Rally: "Het grootste rally evenement van Nederland"

Uitgegeven door Johan Vis • 16 september 2019 13:50 • Print artikel

De kersverse Nederlands rallykampioen Bob de Jong komt op 20/21 september met zijn Hyundai i20 R5 met maar één doel naar Salland: het winnen van de Eurol-Hellendoorn Rally. Nu de titel vroegtijdig is veilig gesteld kan Bob de Jong samen met zijn navigator Bjorn Degandt vrij rijden zonder druk, waarbij hij de te verwachten 75.000 bezoekers zal trakteren op spectaculaire doorkomsten op de veertien klassementsproeven. Van Kevin van Deijne (Skoda), Jasper van den Heuvel (Ford) en Bernhard ten Brinke (Skoda) verwacht Bob de Jong, die met startnummer 1 zal rijden, de meeste tegenstand. Enkele dagen voor de rally zal de auto van de Nederlands rallykampioen al te bezichtigen zijn in de showroom van Hyundai dealer Schippers.

null

Record aantal R5's!
Met dertien R5’s aan de start – een record voor Nederland – onderstreept de 38e editie van de Eurol Hellendoorn Rally nog maar eens de status van het grootste rally evenement van Nederland. In de regio Twente leeft de rallysport van oudsher en de rally trekt jaarlijks dan ook enorm veel toeschouwers. Na jaren van dominantie door Dennis Kuipers met een WRC-rally auto, is sinds twee jaar de R5 klasse toonaangevend geworden, hoewel Kuipers in 2017 Bernhard ten Brinke nog voor wist te blijven. Vorig jaar won Hermen Kobus (Skoda), met Bob de Jong in zijn Hyundai op de tweede plaats. “Maar dit jaar heb ik mijn zinnen gezet op de eindoverwinning en ga ik de strijd met Jasper, Kevin en Bernhard graag aan”, klinkt Bob de Jong strijdlustig. “Bob zit dit jaar goed in zijn ‘flow’ en heeft al twee rally’s gewonnen (Visual Art en GTC) en met de titel op zak kunnen we zonder druk voor de eindoverwinning rijden”, is ook navigator Bjorn Degandt vol vertrouwen.

Wat en waar?
Start en finish van de Eurol Hellendoorn Rally zijn op Manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn. Het servicepark is verbeterd en wederom gesitueerd op Industrieterrein ‘t Lochter in Nijverdal. In totaal staan er veertien klassementsproeven op het programma met een totale lengte van 170 kilometer, waarvan ruim 16 kilometer onverhard. De proeven zijn dit jaar weer vernieuwd. Luttenberg is terug, evenals een oude proef rond de Piksen bij Hoge Hexel. Rond de Borkeld in Rijssen wordt zelfs een geheel nieuwe proef verreden. Na de start in de manege op vrijdag 20 september om 18:00 uur staan de eerste vier klassementsproeven op het programma rondom Rijssen en Markelo. Zaterdag 21 september starten de deelnemers ’s ochtends om 09:30 uur met proef Hoge Hexel, gevolgd door twee proeven rond Den Ham: Mageler Es en Hallerhoek. In de middag gevolgd door twee rondes in Hellendoorn en Luttenberg. Om 18:00 uur rijden de eerste deelnemers over het finishpodium bij Manege ’t Oale Spoor. Na de huldiging op het podium zal de band Kneiters muzikale invulling aan de avond geven met stevige boerenrock!

Positieve samenwerking
Over de samenwerking met Hyundai dealer Schippers in Rijssen is Bob de Jong zeer te spreken: “Ook vorig jaar was Schippers Rijssen present in het servicepark in Nijverdal en wij zijn erg verheugd met de steun van deze enthousiaste Hyundai-dealer.” De Hyundai i20 R5 van Bob de Jong staat in de week voorafgaand aan de Eurol Hellendoorn Rally bij Schippers in de showroom in Rijssen.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk op www.facebook.com/BdJRallying en like de pagina of abonneer je op YouTube op het kanaal van Bob de Jong Rallying. Voor meer informatie over de 38 e Eurol Hellendoorn Rally kijk op www.eurolhellendoornrally.com.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS