Formule 1

Kees van de Grint: "Red Bull viel tegen, Mercedes heeft gedomineerd"

Uitgegeven door Bart • 4 mei 2021 05:31 • Print artikel

Waar Max Verstappen in Bahrein en Imola de overhand had, sloeg Mercedes in Portimão hard terug. De Zilverpijlen noteerden een 1-2 in de kwalificatie en Lewis Hamilton won op de bekende dominante wijze de race. Verstappen zat er niet ver vanaf, maar kreeg de balans het hele weekend niet top in orde. Analist Kees van de Grint is bij RTL Slipstream dan ook hard in zijn oordeel over Red Bull.

Max Verstappen


"Het was een andere race dan ik voorspeld had, maar dat kwam omdat Red Bull tegenviel en Mercedes een lichte progressie gemaakt heeft", aldus Van de Grint. "Dan moet je helaas concluderen dat Verstappen zijn best gedaan heeft en eigenlijk alles goed gedaan heeft, op een paar kleine foutjes na dan. Hij was machteloos. Hamilton en Mercedes, ere wie ere toekomst, hebben deze race gedomineerd. De volgende race in Barcelona zal uitwijzen of dit nu echt aan de baan lag. Alles wees erop dat Red Bull ook hier de betere auto zou hebben."

"Positief in het Red Bull-kamp was weer de snelle pitstop, maar wat me tegenviel, was de Honda-motor. Verstappen en Gasly vroegen ook om meer power, zelfs met de DRS open ging het heel moeizaam en ik had het idee dat ze snelheid te kort kwamen. Verstappen heeft prima gereden en kon er niet meer uithalen, Perez heeft ook sterk gereden, maar die twee anderen met een Honda-motor stelden helemaal niet zo veel voor."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS