Dakar

Kees Koolen en Jurgen van den Goorbergh finishen Dakar 2021: "It was a hell of a ride"

Uitgegeven door Johan Vis • 16 januari 2021 14:23 • Print artikel

Kees Koolen en Jurgen van den Goorbergh hebben met hun Can-Am de finish gehaald in de Dakar 2021. Naarmate de tweede week vorderde, ging het tweetal steeds sneller. Koolen reed ijzersterk en Van den Goorbergh navigeerde uitstekende. Daardoor eindigden ze knap als zesde. "Dakar 2021 is wederom tot een eind gekomen. Wat een fantastisch avontuur hebben we achter de rug", lieten Koolen/Van den Goorbergh weten. "De route was zeer gevarieerd en de essentie lag dan ook vaak op het heel houden van de banden. Zoveel stenen hebben we nog nooit meegemaakt! Ook de duinenpartijen logen er niet om. Het is ieder moment oppassen als je rijdt of navigeert."

Kees Koolen en Jurgen van den Goorbergh finishen Dakar 2021 foto facebook Jurgen van den Goorbergh

"We zijn uiteindelijk zesde in de eindstand T4 + T3 (lichtgewicht voertuig) gecombineerd! Van de 61 starters in deze klasse zijn er maar 40 gefinished!"

Nog een hele serieuze stage als afsluiting!
"Ondanks een lekke band finishen we na 2 uren en 48 minuten toch nog als zesde op maar zes minuten van de winnaar. Er had misschien dus nog wel een dagsucces ingezeten! Maar de 'als' en 'misschien' tellen niet in de Dakar. Ervaring wel en dat heeft Kees en mij dit jaar heel ver gebracht. Op zijn Engels “it was a hell of a ride and loved every second (almost haha) from it.“

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS