Formule 1

Kees van de Grint vindt radiocommunicatie bij Mercedes 'eigenlijk een teken van zwakte’

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 september 2023 18:25

Kees van de Grint voormalig Bridgestone-technicus, vindt de radioberichten van George Russell en Lewis Hamilton een 'teken van zwakte' in hun strijd op Suzuka, omdat ze om hulp vroegen.

Petronas Mercedes AMG


De teamgenoten bij Mercedes hadden een paar opmerkelijke incidenten tijdens de Japanse Grand Prix. Op een gegeven moment vroeg Russell over de radio: "Wie willen we hier bevechten? Elkaar of de anderen?"

Aan het eind van de race ging het opnieuw gelijk op toen Hamilton, met een strategie van twee stops en Carlos Sainz achter hem aan, Russell naderde, die op een eenstopstrategie reed. Hij wilde dat Russell hem doorliet en vertelde Mercedes: "We gaan beide posities verliezen."

Mercedes gaf de opdracht en Hamilton kwam als vijfde over de streep, terwijl Russell Sainz achter zich liet en op P7 eindigde. Het radioverkeer is één van de veelbesproken onderwerpen sinds Suzuka, waarbij Viaplay F1-analist Ernest Knoors verklaarde dat de coureurs het team naar hun hand probeerden te zetten.

"Het was in eerste instantie vanzelfsprekend dat Hamilton nummer één was binnen het team, maar Russell doet het op dit moment erg goed", citeert Motorsport Knoors tegenover In de Slipstream. "Daardoor worden de gevechten wat moeilijker. Er zijn gevechten op de baan van beide kanten en er komen ook veel mentale spelletjes bij kijken.”

"Alle berichten aan de monteurs over 'vechten we tegen elkaar?', zijn dingen om te proberen het team naar je hand te zetten, of in ieder geval de racestrategie naar je hand te zetten."

Zijn Viaplay-collega Kees van de Grint reageerde daarop door te zeggen: "Het is eigenlijk een teken van zwakte." Knoors is het daarmee eens. "Ze roepen anderen om hulp", zei hij.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS