Formule 1

Keert Stoffel Vandoorne terug bij zijn oude team? "Mercedes stelt reservecoureur beschikbaar aan McLaren"

Uitgegeven door Bart • 4 juni 2020 15:20

Mercedes zal dit jaar in geval van nood een reservecoureur beschikbaar stellen aan het team van McLaren. Dat meldt RaceFans. De regerend wereldkampioen bij de constructeurs heeft met Stoffel Vandoorne en Esteban Gutierrez twee reservecoureurs onder contract staan. Het zou dus zo maar kunnen dat de 28-jarige Belg terugkeert bij het team waarvoor hij in het verleden 41 Grands Prix reed.

Stoffel Vandoorne


Vandoorne rijdt ook voor Mercedes in de Formule E en dat zou zijn beschikbaarheid kunnen blokkeren. Gutierrez reed eerder in de Formule 1 voor Haas en Sauber.

McLaren had vorig jaar eenzelfde soort overeenkomst met motorleverancier Renault. Er zijn meer teams die een (reserve)coureur delen. Zo is Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi stand-in bij Ferrari en kan Sebastien Buemi invallen bij Red Bull en AlphaTauri.

F1-directeur Chase Carey noemde bij de aankondiging van de eerste acht rijders het belang van reservecoureurs. "Als een coureur besmet raakt met het coronavirus, hebben we reservecoureurs beschikbaar."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS