Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Keert Porsche terug naar de prototypes in het FIA WEC? "We zijn gevraagd om een studie te doen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 maart 2020 08:56 • Print artikel

Porsche gaat onderzoeken of de nieuwe LMDh-prototype klasse een mogelijkheid voor hen is om terug te keren naar het FIA World Endurance Champiosnhip. De Duitse fabrikant stopte aan het einde van 2017 met haar deelname in de LMP1. Directeur van de motorsportfabriek van Porsche Pascal Zurlinden heeft onthuld dat zijn organisatie een studie doet naar de regelgeving waarbij zowel in het FIA WEC als in de IMSA SportsCar Championship in Amerika gereden kan worden.

2020 FIA WEC


“Bestuurslid Michael Steiner heeft ons gevraagd om een studie te doen naar wat er mogelijk is”, zegt Zurlinden tegen het Engelse Autosport. “Porsche kijkt er serieus naar, maar er is nog geen beslissing genomen. Op dit moment zijn de reglementen nog niet bekend, maar ik denk dat dat nog maar een paar dagen zal duren, omdat de Automobile Club de l’Ouest en de IMSA ook naar huis zijn gegaan om verder te werken.”

Meer duidelijkheid werd verwacht in de week van de SuperSebring, waarin de IMSA en WEC samen in één weekend rijden. Deze wedstrijd viel echter uit vanwege het coronavirus. Hierdoor gingen belangrijke vergaderingen tussen de ACO en IMSA niet door. Het is nog niet bekend wanneer de twee organisaties opnieuw samenkomen.

Zurlinden wil ondertussen nog geen datum hangen aan een mogelijke terugkeer van Porsche in het WEC of IMSA. Voor nu is het mogelijk om met een LMDh-machine in het WEC te gaan rijden vanaf het 2021/22-seizoen. De Duitser benadrukt wel dat de toekomst van Porsche, ondanks de economische impact van het coronavirus, niet onder druk staat.

Motorsport is een deel van het DNA van Porsche en gaat dat altijd zo blijven”, zegt Zurlinden. “Als je bijvoorbeeld kijkt naar de 24 uur van Le Mans is Porsche sinds 1951 de enige fabrikant die altijd auto’s op de grid heeft gehad als fabrieksteam of met klantenteams. Op het moment maak ik me geen zorgen over een mogelijk vertrek van Porsche uit de motorsport.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS