Formule 1

Keert Mercedes in Imola met twee bolides terug op de eerste startrij?

Uitgegeven door Luke Merkx • 9 april 2021 14:32

Het Mercedes-F1 team verwacht dat het gat naar Red Bull Racing kleiner is tijdens het GP-weekend in Imola. Andrew Shovlin, trackside engineering director: “In Bahrein haalden we niet het maximale uit het pakket. De auto valt op veel punten nog flink te verbeteren.



In Bahrein was de achterkant van de W12 erg onvoorspelbaar. Zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas klaagden veelvuldig over de onstabiliteit van de bolide. Het team van Mercedes verwacht in de loop van het seizoen met een nieuwe vloer te komen zodat de auto stabieler wordt. Mocht het zo zijn dat de nieuwe vloer niet op tijd klaar is voor de Grands Prix van Imola en Portimao is er geen man over boord, meldt Shovlin tegenover La Gazzetta dello Sport.



“Als je onze auto vergelijkt met die van Red Bull, valt er nog het één en ander te halen op de snellere delen van het circuit. Dat is mogelijk met het huidige pakket. Wanneer je een auto ontwikkelt, doe je dat op allerlei gebieden. We verwachten dat we in Imola en Portimao bepaalde delen van de auto kunnen perfectioneren en zo de prestaties van de bolide te verbeteren.”

Lay-outs Imola en Portimao voordeel voor Mercedes
Shovlin en zijn team halen het onderste uit de kan. “In Bahrein was de onvoorspelbare achterkant van de W12 het grootste probleem. Het zal niet makkelijk worden om de snelheid van Red Bull te evenaren, maar de lay-outs van de komende circuits zijn wel in ons voordeel denk ik.”

De Grand Prix van Emilia Romagna vindt plaats op zondag 18 april op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola.




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS