Formule 1

Keert Honda ooit terug in de F1? "Binnen het bedrijf zijn er zeker mensen die weer F1 willen gaan doen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 oktober 2021 12:35 • Print artikel

Honda keert na dit seizoen de Formule 1 de rug toe, al blijft het Red Bull wel ondersteunen in het proces rondom de motor. Op de baan zullen we de naam Honda niet meer terugzien. Toch denkt Masashi Yamamoto, F1-directeur bij het Japanse merk, dat ze op een dag weer gaan terugkeren.

Max Verstappen


"Persoonlijk denk ik dat we ooit gaan terugkomen", aldus Honda F1-directeur Yamamoto in de aanloop naar de Grand Prix van Turkije tegenover RacingNews365. "Honda concentreert zich nu op het CO2-neutraal worden en dat moeten we ondersteunen. Maar als alles binnen het plaatje valt, zijn er zeker mensen binnen het bedrijf die weer Formule 1 willen gaan doen."

De uitkomst van het wereldkampioenschap 2021 gaat geen invloed hebben op de beslissing. "Het einde van dit jaar betekent het einde van het huidige F1-project. Daar willen we dit jaar zo graag kampioen worden. Volgend jaar is een overbruggingsjaar. Sommige mensen blijven betrokken bij Red Bull om alles goed over te dragen. Voor de rest zijn we na dit jaar weg. Dan is Honda niet meer zichtbaar aanwezig."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS