Formule 1

Keert Honda in 2026 terug naar de F1? "Team vormen met AlphaTauri of zelfs het team overnemen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 juni 2022 12:50

Porsche en Audi willen in 2026 de stap naar de Formule 1 maken nu de motoren simpeler en groener moeten worden. In de Duitse media wordt echter gesteld dat het groene licht nog niet gegeven is, omdat er tijdens de nodige heronderhandelingen interne ruzies zijn.

Formule 1 Canada


"De World Council zou eigenlijk op 29 juni de regels moeten goedkeuren", aldus journalist Michael Schmidt van het Duitse Auto Motor und Sport. "Audi en Porsche sturen aan op groen licht voor de zomerpauze, terwijl de FIA belooft dat het in juli gaat komen." Dat gaat dus niet op tijd zijn voor de Grand Prix van Oostenrijk, waar volgens de geruchten Porsche en Red Bull de samenwerking willen aankondigen.

De vertraging zorgt er ook voor dat de partner van Audi, waarvan de verhalen gaan dat dat Sauber is, nog niet bekend zijn gemaakt. Blijkbaar maakt de VAG-groep zich zorgen om het feit dat het zo lang duurt voor het besluit genomen wordt. Volgens Schmidt zou zelfs F1-directeur Stefano Domenicali zich ermee bemoeien, want twee nieuwe fabrikanten binnenhalen is nogal wat. Er schijnt ook binnen de FIA een discussie te lopen. Er zou een conflict zijn tussen FIA-president Muhammed Ben Sulayem en secretaris-generaal Peter Bayer. Het heeft zelfs geleid tot het vertrek van Bayer. Ben Sulayem zou nu de VAG-groep bevestigd hebben dat de regels in juli zijn vastgesteld.

"Voor de Grand Prix van Canada hebben Ben Sulayem en Domenicali in afzonderlijke telefoongesprekken de bevestiging gegeven aan de management boards van Audi en Porsche", beweert Schmidt. "Naast de komst van Audi en Porsche is het ook mogelijk dat Honda terugkeert in de F1. Ze kunnen een team vormen met AlphaTauri of het team uit Faenza zelfs helemaal overnemen. Na de zomerbreak weten we meer."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS