DTM

Keert DTM volgend jaar terug naar Assen? "Het draait allemaal om geld"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 24 september 2021 17:13 • Print artikel

Het TT Circuit van Assen had een contract voor drie jaar om de DTM te mogen ontvangen. Afgelopen zondag was de laatste van drie edities. Voor volgend seizoen ontbreken er nog twee plaatsen op de kalender, maar het is de vraag of de Duitse toerwagenklasse naar Assen terugkeert.

Liam Lawson


DTM-directeur Gerhard Berger kon er afgelopen weekend nog weinig over zeggen. "We moeten kijken wat we komend jaar gaan doen. Om dit moment weten we nog niet precies hoe we de kalender gaan invullen. Het draait allemaal om geld. Ik kan dus nog geen antwoord geven op de vraag of de DTM volgend jaar naar Assen terugkeert."

"Het circuit en de sfeer zijn perfect", aldus de voormalig F1-coureur. "De promotor doet hier heel goed werk. Ik zou graag meer van dit soort promotors zien. Lee van Dam en zijn team proberen hier alles zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen, maar de circuits kosten enorm veel geld. Hij moet het circuit huren, de marshalls, daar zijn hoge kosten aan verbonden. Dat geldt niet alleen voor Assen, maar dat is overal zo."

Assen was in 2019 de vervanger van Zandvoort, maar twee races in Nederland zal waarschijnlijk niet gaan gebeuren. Berger: "Buiten Duitsland gaan we niet snel twee keer naar een land. Spa en Zolder doen we ook niet in één jaar. Of Zandvoort een optie is? Ik zou er graag naartoe gaan, maar het gaat erom wat het beste voor het kampioenschap is. Op dit moment voeren we geen gesprekken met Zandvoort."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS