Karting • GK4 Kartseries

Kartteam TK Racing neemt belangrijke stap in verdere professionalisering

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 april 2021 07:20 • Print artikel

MARIEMBOURG – Voor Kurt Timmermans van TK Racing is 2021 een belangrijk jaar in zijn leven als eigenaar van een kartteam. De teambaas uit Bocholt in België heeft zijn baan naast het karten opgezegd, en is verhuisd naar Den Burg in Texel om daar fulltime van het karten te leven. Het is de volgende impuls voor zijn topteam.

Kartteam TK Racing

De stap is mogelijk door de samenwerking met Rob Vos en Edward Verdoold van VV Racing. “We zijn er samen in gegroeid. Vorig jaar rond deze periode zijn we elkaar tegengekomen”, verklaart Kurt, die dit jaar begint aan zijn vierde jaar als teameigenaar. “Zij waren net een eigen team begonnen en ik heb hen willen verder helpen. Daar is een klik uitgekomen. Sindsdien zijn we gewoon elkaar blijven opzoeken.”

“Elke training en elke wedstrijd kwamen we elkaar tegen. De drang om elkaar verder te helpen was gewoon mooi. Ik wilde er met het oog op de toekomst mijn job van maken. Natuurlijk moet je daar goede rijders voor hebben. Nu een jaar later is het gelukt.”

Op Texel helpt Kurt motortuner Thijs van den Heuvel. Samen werken ze in het door Vos en Verdoold nieuw opgerichte bedrijf VTK Engines. Die motoren worden ingezet bij zowel VV Racing als TK Racing. Kurt: “Het werd te druk voor Thijs en het werd te druk voor mij. En ook qua groeibegeleiding kwamen we eigenlijk hulp tekort. Nu werken we dus samen en dat bevalt heel goed. Het is mooi dat ik die kans krijg.”

Dat laatste geldt ook voor Thijs. “Vorig jaar ging ik een keer een weekend mee. Dat is nu uit de hand gelopen”, zegt de voormalig karter afkomstig uit Texel. “Vijf, zes dagen in de week ben ik aan het werk, motoren en kartjes bouwen. Door de samenwerking met Kurt ben ik van een motor of vijf naar een motor of vijfentwintig gegaan. Ik tunede altijd al motoren. Toen ik zelf nog schakel reed, deed ik dat al zelf.”

Kartteam TK Racing

De waarde van de bijzondere samenwerking tussen TK Racing en VV Racing moet dit jaar blijken in de races in Nederland en België met deelname aan de GK4 Kart Series het, NK IAME en het IAME Benelux kampioenschap. Kurt en Thijs kijken ernaar uit. Kurt heeft er vertrouwen in dat ze dit jaar goed voor de dag zullen komen. “Het is aardig opgeschoten in een jaar.”

De twee teams zijn door de innige samenwerking in elkaar verstrengeld. Dat blijkt ook in de paddock. “Op de baan staan we aan elkaar gekoppeld. Maar de verdiensten blijven gescheiden”, legt Kurt uit. “Dankzij de mogelijkheden van Rob en Edward heb ik er heel goede hulp bij. We begrijpen elkaar en dan kun je in mijn ogen grote stappen maken. Ik heb mijn rust gevonden.”

Dat laatste is wel wat moeilijk voor te stellen trouwens. Het team van Kurt omvat meer dan vijftien wedstrijdrijders en dan nog een paar hobbyrijders. Bovendien deelt hij zijn technische knowhow en expertise met de vijf rijders van VV Racing. “Dat is druk maar wel erg leuk. We hebben dit seizoen rijders in alle klassen, maar we kunnen nog groeien bijvoorbeeld in de Mini's. Daar hebben we twee jaar geleden met Dylan Visser het kampioenschap gepakt.”

Onlangs was de equipe van TK Racing al in vol ornaat uitgerukt, samen met VV Racing, om uitgebreid te racen. Kurt: “Ik ben trots op hetgeen wat we hebben bereikt. En nou ben ik nog trotser als ik het testen bekijk.” Onlangs was al succesvol met een mooi podium bij de Junioren nationaal.

De grootte van zijn team brengt bepaalde voordelen met zich mee, weet de teammanager. “Hoe meer rijders je in een klasse hebt, hoeveel meer data je tot je beschikking hebt en kunt vergelijken, je ook beter de baan in de gaten hebt en hoe beter je rijders kunt klaarmaken voor het winnen van een kampioenschap.” Kurt laat zien dat de aanpak werkt en zo knalde TK Racing onlangs al naar een mooi podium met Mattiz Meerschaut in Mariembourg.

“Als je met zes Junioren samen kunt trainen en je kunt met vijf Senioren samen trainen dan kunnen die jongens van elkaar leren. Zo worden we allemaal sneller. Dat is het doel. Dat is altijd mijn doel geweest.”

Inmiddels is ook pechvogel Dylan Visser terug, na een blessure van een aantal weken. "Dit weekend is het zover. Mijn arm is uit het gips en nu mag ik eindelijk mijn eerste wedstrijd (IAME Benelux) rijden. We gaan ervoor!", zei de opgewekte karter uit Assendelft.

Behalve het Benelux-kampioenschap komt TK Racing dit seizoen ook uit in de GK4 Kart Series het, NK IAME en de IAME Euro Series. Om er zeker van te zijn dat de rijders in die kampioenschappen het beste uit zichzelf kunnen halen, werk TK Racing met twee kartmerken: Oberon en OTK.

Kurt: “Het zijn twee goede karts. De rijders kunnen voelen waar ze zich het lekkerst in voelen.” Hij denkt zo zijn rijders altijd van topmateriaal te kunnen voorzien dat bij ze past. “We zijn altijd aan het boksen om de beste te willen zijn. Met de goede hulp, met de goede rijders kun je heel ver komen.”

Kurt Timmermans bedankt Rob Vos, Edward Verdoold en VV Racing.

Wil je eens testen op het materiaal van TK Racing, of ben je nog op zoek naar een raceteam of goede begeleiding? Neem dan vrijblijvend contact op met Kurt Timmernans:

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via Facebook met Kurt Timmermans van het TK Racing Team.

Contact Kurt Timmermans: 0032-474646762

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS