Karting • GK4 Kartseries

Karttalent Wayne Severijn pakt tweede titel in week tijd: ook kampioen in GK4 Kart Series!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 november 2022 01:24 • Print artikel

GENK – De manier waarop karttalent Wayne Severijn afgelopen weekend zijn seizoen afsloot kon niet beter. De achtjarige snelheidsduivel uit Groningen won op het circuit van Genk zijn tweede kampioenschap in een week tijd! Een week eerder was hij in de Honda Cadet-klasse kampioen geworden in het NXT-kampioenschap, en afgelopen zaterdag in de GK4 Kart Series!

Wayne Severijn

“De tweede keer kampioen, echt super”, zei Wayne na zijn laatste race. “Vorige week ben ik NXT-kampioen geworden en dat was nog best wel spannend. Superleuk dat ik na de race met de Nederlandse vlag mocht rijden. En deze titel is ook leuk. GK4 vind ik het leukste. Dat is nog spannender dan NXT.”

Het was nog wel even spannend geweest in de laatste race van het weekeinde, bekende Wayne. Het regende immers boven de Belgische piste en dat zorgde voor listig omstandigheden. “In de eerste paar rondes ging het best goed, maar in de laatste paar rondes spinde ik in de laatste bocht. Twee mensen haalden me in en toen lag ik vierde. Ik had nog drie rondjes om terug naar voren te rijden.”

Hij vervolgde: “In het eerste rondje zat ik al op het achterwiel van de nummer drie. In het tweede rondje probeerde ik een beetje naar binnen te gaan, zodat ik hem op het rechte stuk kon pakken. Maar hij zat steeds aan de binnenkant dus dat lukte niet.”

“In de laatste ronde dacht ik: vierde is mijn ding niet. Ik moet op dat podium staan voor die mooie bekers. Dus ik had mijn tanden in het stuur gezet. In de laatste bocht dacht ik heel slim te doen, dus ging ik op mijn rem en dacht ik de binnenkant te pakken en toen had ik een net wat betere exit. Het scheelde haast niks op de finish. Ik ben heel trots op mezelf.”

Wayne Severijn

En zo kreeg hij tijdens de huldiging alweer zo’n mooie beker in zijn handen gedrukt voor de daguitslag. De nog mooiere beker voor het kampioenschap krijgt hij op een ander moment uitgereikt. Wayne: “De uitslag maakte vandaag eigenlijk niet uit. Als ik zou starten was ik al kampioen.”

Het was het resultaat van jong beginnen met zijn sport en hard trainen. “Ik begon met karten toen ik drie jaar was. Mijn broertje en zusje karten ook. Mijn vader had me in een kart gezet en ik vond het heel leuk om te doen. De snelheid, het rijden door de bochten. Ik doe niets liever!”

Zijn teammanager Jeffrey van Diggele van JD-Kartsports was trots: “Dit is zo mooi. Als je kijkt waar Wayne vorig jaar vandaan kwam. Toen sprak-ie zijn droom uit: ik wil volgend jaar kampioen worden. In beide kampioenschappen heeft hij dat gedaan. Als je elk jaar een kampioen aflevert is dat iets speciaals. Dat is waar je het voor doet!”

Wayne bedankt zijn ouders, oma en opa, zijn teambaas Jeffrey van Diggele, iedereen bij JD-Kartsports en al zijn sponsors.

WS Service en onderhoud
Rijschool Severijn
Opa en Oma Folkeringa
PVC direct
Verbouw Anders
Persoon service & onderhoud
Autoservice roden
SRG Schoonmaak
GymZero50
MotorCentrum Groningen
Rembrands
Kims Dog Paradise
Asser Glas & Verfhandel Groningen BV
ValhalOutdoor
Zilhouette Racing
RS Installatietechniek
Boezen Techniek
Ter Arkel Tegelzet en Kit bedrijf
Pikkert Grond & Sloopwerken
Boomkap noord
Bon Bini Beachclub
Technic4u
MMRacingparts
Boezen Reclame
"De Club van 50"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS