Karting • Chrono

Karttalent Ties van Wijk (11) revancheert zich met winst in tweede NK-race: "Kon het eigenlijk niet geloven"

Uitgegeven door Bart • 21 juli 2021 12:30 • Print artikel

Venray – Karter Ties van Wijk heeft dit weekend de tweede NK-wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven. De 11-jarige snelheidsduivel uit Asperen was tijdens het NK 4-takt van Chrono Karting de sterkste in de ID Engines Junior klasse. Na de tweede tijd in de kwalificatie eindigde hij in de drie races op Raceway Venray op de tweede, eerste en eerste plaats.

Ties van Wijk

Met de dagoverwinning nam Ties revanche voor de pech die hij in de openingswedstrijd in Strijen had moeten ondergaan. “Tijdens de eerste NK-wedstrijd in Strijen had ik veel pech. Zo reed ik de kwalificatie op slicks toen het net begon te regenen en was ik bij de races twee keer betrokken bij crashes waar ik niks aan kon doen. Hier in Venray kun je beter inhalen. Je kunt meer echt racen, al is het wel moeilijk door de drie verschillende soorten asfalt.”

In Venray liet hij zien dat het met de snelheid nog steeds goed zit. “In de kwalificatie was het even zoeken en moest ik wennen aan de nieuwe banden, maar het ging best wel goed met de tweede tijd. Helaas moest ik wel aan de buitenkant starten en dat is hier best wel moeilijk. Na de eerste bocht is het heel krap en tijdens de eerste race werd ik naar buiten geduwd. Daardoor viel ik wat terug en zat ik vast achter een groepje van drie. Door een crash voor me gingen twee jongens bijna van de baan af en daar kon ik van profiteren. Ik kwam als derde over de finish, maar door een straf voor mijn teamgenoot Maxim schoof ik op naar de tweede plaats.”

Ties toonde zijn race-intelligentie tijdens de start van de tweede race. “Ik ging na de start direct naar de binnenkant van de baan, waardoor de nummer één niet naar buiten kon knijpen. Dat had ik geleerd van de eerste race. Na drie rondjes kon ik een goede slipstream pakken en de koppositie overnemen. Die inhaalactie was nog wel even spannend, maar daarna kon ik soepel naar de overwinning rijden.”

Ties van Wijk

De karter die wordt ondersteund door Swarttec Motorsport mocht in de afsluitende derde race van pole position vertrekken. “Eindelijk mocht ik een keer aan de binnenkant starten. Het is een moeilijke start hier in Venray, maar ik kwam goed door de eerste bochten. Daarna moest ik hard werken om mijn positie vast te houden, maar dat ging goed. Ik kon vervolgens constante tijden rijden en een gaatje slaan naar de rest. Zo kwam ik als eerste over de streep. Ik was echt blij en kon het eigenlijk niet geloven.”

Door zijn overwinning staat Ties nu op de derde plaats van het Nederlands kampioenschap. “De top 4 staat dicht bij elkaar. Na de pech in Strijen sta ik er nu weer goed bij. Hopelijk kan ik dit jaar Nederlands kampioen worden, ik maak er goede kans op.”

Broer Yort van Wijk eindigde in de ID Engines Senior klasse in de drie races telkens op de vijfde plaats en scoorde daarmee goede punten voor het Nederlands kampioenschap.

Ties van Wijk wil via deze weg graag zijn moeder Ilona en vader Erwin bedanken en daarnaast Peter Zegers en het team van Cas en Scott Swart Swarttec Motorsport. En uiteraard hun sponsor Tandheelkundigcentrum Parijsch.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS