Karting • Iame X30 Euro Series

Karttalent Dylan Visser met nieuwe sponsor Visscher Sloop en Asbestverwijdering in de startblokken voor 2021

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 december 2020 02:16 • Print artikel

ASSENDELFT – Met zijn nieuwe sponsor Visscher Sloop en Asbestverwijdering uit Wormerveer staat karter Dylan Visser nu al in de startblokken voor het komende seizoen. Het twaalfjarige talent uit Assendelft gaat opnieuw in de IAME X30 Junioren-klasse uitkomen. Maar dan wel een stapje hoger met deelname aan het IAME Benelux-kampioenschap en de IAME Euro Series.

Dylan Visser krijgt steun van Nick en Sara Visscher van Visscher Sloop en Asbestverwijdering

“Mijn vader had Nick en zijn vrouw Sara gevraagd of hij geïnteresseerd was om mij te sponsoren. Dat vond hij leuk en zijn we langsgekomen”, zegt Dylan. “Ik ben heel blij met de sponsor. Nu kunnen we volgend jaar een heel mooi programma rijden.”

Voor autosportliefhebber Nick Visscher was het al gauw duidelijk dat hij Dylan wilde steunen. “Ik volg de racerij elke weekend: Moto GP, autosport, Formule 1. Een vriend van me doet met de vader van Dylan werkzaamheden. Zo kwamen we in gesprek”, aldus Nick. “Hij vertelde over zijn zoon en van het een kwam het ander. Dylan is een jong talent en dat vind ik het leukste. Het is een kwestie van gunnen. Ik ben heel benieuwd. Ik heb zelf weleens gekart. Ik vind het prachtig. Het is een geweldige sport om te zien.”

Visscher Sloop en Asbestverwijdering is een relatief jong bedrijf dat nu zeven jaar bestaat. Het is gespecialiseerd in grote saneringsprojecten en het saneren van moeilijke objecten zoals schepen, ziekenhuizen en grote kantoorgebouwen. Ook verwijdert het bedrijf chroom-6.

Nicks vrouw Sara is al even enthousiast over de sponsoring van Dylan. “Het is heel leuk om jonge sporter te steunen, mensen een kans te geven om verder te komen, daar een steentje aan bij te dragen”, zegt zij. “We moeten gewoon echt een klik met iemand hebben en die hadden we met Dylan. En karten vinden we allebei hartstikke leuk.”

Dylan Visser

Als kampioen bij de Mini's in 2019 stroomde Dylan door naar een klasse hoger in de junioren met deelname in het GK4-kampioenschap en het Benelux-kampioenschap. “Dit jaar was voor iedereen een raar jaar met het coronavirus wat jammer was. En nu zijn er door de nieuwe maatregels even geen wedstrijden meer mogelijk, wel train ik elke week. Maar als ik voor de start van het nieuwe seizoen nog een wedstrijdje kan rijden, rijd ik die sowieso mee.”

In ieder geval heeft hij een mooi vooruitzicht met deelname aan het Benelux-kampioenschap en de Euro Series. Het Benelux-kampioenschap reed hij afgelopen jaar dus al. De Euro Series niet, maar Dylan weet wel al een beetje wat hij kan verwachten op Europees niveau. “Toen ik nog in de Mini Parilla-klasse uitkwam, heb ik al eens het EK gereden. Ik hoop net als bij de Mini in de top tien te kunnen rijden in beide kampioenschappen.”

Dylan Visser

Dat hij nog een jaar Junioren gaat rijden is bepaald geen straf voor de snelle Noord-Hollander. “De snelheid is heel fijn, de kart gaat gewoon lekker hard. Ik hoefde er niet eens echt aan te wennen. Na een paar sessie was ik er wel aan gewend.”

Zijn team is ook komend seizoen TK Racing van de in België woonachtige Kurt Timmermans. Dat was voor Dylan en zijn vader een no brainer. Dylan: “Het is zeker weer goed bevallen bij Kurt. Ik rijd al drie jaar voor zijn team. Er is eigenlijk nooit iets fout gegaan. En als mijn vader een keer niet kan, komt Kurt me vanuit België ophalen om in België, Frankrijk of Italië te rijden.”

Dylan won titels bij Kurt, zoals het GK4-kampioenschap vorig jaar in de Mini Parilla-klasse. Ook voor komend seizoen verwacht hij goed voor de dag te kunnen komen bij TK Racing. “Kurt heeft me veel geleerd. Alles eigenlijk wel. Sinds ik bij Kurt rijd, ben ik bekers gaan pakken.”

De eerste race in het nieuwe seizoen is voor Dylan de Kick-Off in het Spaanse Valencia rijden van 4 tot en met 7 februari. Hij kijkt er naar uit. “Ik ben nog nooit in Spanje geweest voor het racen!”

Dylan Visser wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Visscher Sloop en Asbestverwijdering BV, Metaalhandel Robas, MTS Euro Products, gebroeders Valstar, ABO Autoschade, Fihuma, J. van Huizen, Sign Vision Belettering, Stuba, All in panel, Sturm Zaandam, Spar Zaandijk en opa Visser.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS