Karting • Chrono

Karttalent Dries Van Langendonck zet via Chrono NK de stap naar de wereldtop

Uitgegeven door Bart • 9 oktober 2020 00:20 • Print artikel

Berghem – Karttalent Dries van Langendonck uit Zolder heeft na zijn zege in Venray ook de derde halte van het Nederlands Kampioenschap van Chrono Karting naar zijn hand gezet. Op de kartbaan van Circuit Park Berghem was de 10-jarige karter ondanks een mislukte kwalificatie een klasse apart. In de eerste race klom rookie Van Langendonck op van de laatste naar de tweede plaats en de tweede en derde race werden met overmacht gewonnen. Hierdoor gaat Van Langendonck alleen aan de leiding in het klassement van de Mini 60cc-klasse.

Dries en Tom Van Langendonck

In de kwalificatie op zondagochtend kon Van Langendonck geen snelle tijd neerzetten. “De motor startte niet voor de kwalificatie, omdat er iets los zat. We hebben hem nog aan de gang kunnen krijgen, maar daarna zijn we vergeten om de bougie dicht te zitten. Hierdoor viel de motor steeds uit tijdens het rijden. Ik kon de pits nog wel bereiken, maar een snelle tijd zat er niet in.” Broer Tom hield de eer hoog en scoorde een mooie zesde plek. "Het ging goed in de kwali, maar het was nog wel wat nat. Dit zijn goede omstandigheden voor mij."

Tom Van Langendonck

Terwijl Tom in de voorste gelederen startte, moest Dries achteraan beginnen. Gelukkig was voor de eerste race het probleem opgelost en kon de jongste telg van familie Van Langendonck beginnen aan een inhaalrace. “Bij de start is het zaak om kalm te blijven. Vervolgens heb ik ze één voor één kunnen inhalen. Hoe ik dat heb gedaan? Focus houden, geen fouten maken en goed voor je kijken wanneer en waar je de inhaalacties kunt maken.” Broer Tom deed het ook erg goed deze heat met P5. "De baan was al droog in vergelijking met eerder op de dag. Ik had een goede race en ik was tevreden met de vijfde positie." In race 2 en race 3 zette Dries de gaskraan helemaal open en won beide races. Broer Tom voegde in Berghem na zijn mooie vijfde plaats, nog twee toptien posities toe aan zijn reeks en dat resulteerde in de achtste plaats in de dagrangschikking.

Voor Dries Van Langendonck is het NK van Chrono Karting een ideale leerschool voor de stap hogerop. Onlangs maakte hij op het circuit van Lonato in Italië zijn debuut bij het sterk bezette WSK kampioenschap. “Dat is de sterkste competitie ter wereld, maar het ging goed en we konden goed meekomen met de tijden. Helaas hebben we wat motorproblemen gehad. De tegenstand is echt hevig. Hier bij het NK kun je aan de buitenkant nog wel iemand inhalen, maar als je dat bij het WSK doet, duwen ze je gewoon van de baan af. Daar kun je wel veel van leren.”

Dries Van Langendonck met Alessandro Manetti

Binnenkort reist het karttalent uit Zolder, die uitkomt voor het team van Manetti Motorsport opnieuw af naar Lonato voor de ROK Cup Superfinals. “Het is heel leuk om in Italië te karten, niet normaal hoe het er daar aan toe gaat. We gaan proberen om te winnen natuurlijk, maar alle coureurs zijn daar heel erg sterk. Dat is ook het niveau waarop ik graag wil rijden. Ik heb veel geleerd van het rijden in het NK van Chrono Karting. Dit is een mooie opstap naar de hogere klassen in de kartsport. Met mijn teamgenoot Julian Closmann heb ik veel mooi gevechten gehad. Die ervaring kan ik meenemen naar de Superfinals in Lonato.”

Dries en Tom Van Langendonck bedanken hun sponsoren:
Edco Jobs Hasselt
Paesen Trucks Peer/Zolder
Vandersmissen Automotive Kermt
Truckstop 26bis Zolder
Brandstoffen Kerfs Zolder
Axor Industriebouw
Clauwers Betonwerken
T&D BV Genk

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS