Karting • Karting Diversen

Karttalent Henri Kumpen wint eerste Benelux-wedstrijd in Genk: "We hebben het hele weekend gevochten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 augustus 2023 16:18

GENK - In de GK4 scoorde hij al een mooie overwinning op het circuit van Genk, maar ook tijdens het Benelux-kampioenschap kon niemand Henri Kumpen evenaren. Tijdens de races van de Mini Rookie-klasse was de tienjarige snelheidsduivel uit Hasselt iedereen te snel af. De beloftevolle piloot van Eyckmans Grand Prix was ontzettend blij en stiekem ook wel een beetje opgelucht.

Henri Kumpen

“Het was erg spannend in de race”, zei hij na de race blakend van het zelfvertrouwen. “Het is geen gemakkelijk kampioenschap als je kijkt naar de namen die meerijden is het erg zwaar. We hebben het hele weekend gevochten en hebben we veel dingen aan de kart veranderd om steeds sneller te kunnen worden.”

De omstandigheden waren ook niet gemakkelijk. Met een felle zon en temperaturen die opliepen tot bijna dertig graden kon het erg warm worden. Toch had het Belgische talent er niet veel last van en reageerde hij professioneel: “Het was wel heel warm, maar het was nog redelijk uit te houden.”

“De kwalificatie ging niet heel goed eerlijk gezegd”, blikt Henri geheel zelfstandig terug op het weekend. “Ik had wat kleine foutjes gemaakt en dat was erg jammer”, ondanks de foutjes waar Henri het over had, noteerde hij alsnog de zevende tijd.

In de eerste heat startte hij vanaf de zevende positie en vocht hij zich knap terug naar de derde positie. In de tweede heat moest de EGP-coureur opnieuw vanaf de zevende positie starten en eindigde hij na enkele mooie inhaalmanoeuvres op de vierde plek.

Henri Kumpen

Daarna was het tijd voor de finale. De hele race was het stuivertje wisselen tussen Henri en Levin Barbier. Het ging hard tegen hard en Henri behield vanaf de vierde ronde de leiding van de wedstrijd, maar de verschillen waren minimaal: “We waren hard aan het vechten met z’n tweeën”, vertelt Henri op deskundige toon. “Barbier probeerde in de laatste ronde een switchback te doen, maar hij kwam in het gras terecht en toen spinde hij.” Toen was de winst voor Henri dus in kannen en kruiken.

Toen hij over de eindstreep kwam viel er een flinke last van zijn schouders: “Ik was echt erg blij en opgelucht. Het voelde geweldig om te winnen hier in Genk en het was echt een supergoed gevoel. Nu hoop ik dat we in Mariembourg ook weer kunnen winnen. Ik sta nu eerste in het kampioenschap en ik hoop dat ik dan in Mariembourg ook meteen het kampioenschap kan winnen, dat zou heel vet zijn. Het gaat wel heel spannend worden, want het zit allemaal heel dicht op elkaar. Ik denk dat ik wel kan gaan winnen."

Na twee magistrale overwinningen in respectievelijk de GK4 en in het Benelux-kampioenschap, maakt Kumpen zich nu op voor zijn volgende race. De eerste ronde van de WSK Euro Series op het Italiaanse circuit van Franciacorta, daar gaat hij de strijd aan met de grootste Europese talenten in het weekend van 3 september.

Henri bedankt zijn papa en mama, zijn mechanieker Johan, het EGP Racing Team, zijn sponsoren en al zijn supporters.

Henri Kumpen wordt in zijn race-activiteiten gesteund door:
Quatra Oil
Heinz Performance Tuning
Time Mission
Speedwear.be

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS