Karting • GK4 Kartseries

Karter Sjoerd van den Munnikhof toont belofte met titel bij de rookies: "Ik heb heel veel geleerd"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 december 2019 14:40 • Print artikel

OLDENZAAL – Met een grote grijns nam karter Sjoerd van den Munnikhof zondag de bokaal in ontvangst voor zijn winst in het rookieklassement in de Mini Parilla-klasse. Tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking van het GK4-kampioenschap kreeg het elfjarige talent uit Beesel de beloning voor een uitstekend seizoen. Daarin was Sjoerd, rijdend voor het topteam van TK Racing als vierde geëindigd in het algemeen klassement en de titel bij de Rookies.

Sjoerd van den Munnikhof

“Ik ben tevreden en trots. Het was een goed jaar”, concludeerde Sjoerd. Met een glimlach van trots deed hij zijn verhaal over het afgelopen seizoen. Over hoe hij veel had geleerd, hoe hij sneller was geworden en hoe hij beter was gaan rijden. En over hoe hij had genoten. “Het niveau van de rijders in onze klasse lag dit seizoen erg dicht bij elkaar. “Het was dan ook een spannend seizoen. Dat ik kampioen bij de rookies zou worden, had ik dan ook niet verwacht. Ik had gewoon gehoopt in de top vijf te eindigen algemeen, en dat is gelukt.”

Voor Sjoerd was het dit jaar wel even wennen. Zeker aan het begin van het seizoen. In 2018 had hij nog Rotax Max gereden in de Mircomax-klasse, voor dit jaar stapte hij over naar een IAME-motor en ging hij in de Mini Parilla-klasse rijden. “Een Mini Parilla-kart gaat een stuk harder. Ook is het deelnemersveld een stuk groter en zijn de motoren meer gelijk aan elkaar”, verklaarde hij de uitdaging. “Ik vond het daardoor ook leuker dan racen in de Micromax-klasse.”

De laatste race van het seizoen in de GK4 Kart Series vond hij de mooiste van het seizoen. Op het circuit van Genk was de snelle Limburger in het dagklassement knap derde geworden. “Dat was ook mijn beste resultaat van het seizoen. We gingen daar echt heel hard. Het hele weekend ging goed.” Ook zijn deelname aan het WK in Le Mans was een evenement om nooit te vergeten. “Het was mijn eerste WK. Iedereen rijdt er agressiever; ik heb er heel veel geleerd en het was een heel gave ervaring.”

Sjoerd van den Munnikhof

Komend jaar komt Sjoerd opnieuw uit in de Mini Parilla-klasse. Dan rijdt hij weer in de GK4 Kart Series en de KNAF Cup. Hij hoopt de progressie die hij dit jaar heeft getoond, om te zetten in het kampioenschap. Dat hem dat gaat lukken, daar heeft hij alle vertrouwen in. Vooral ook omdat hij opnieuw door Kurt Timmermans van TK Racing zal worden begeleid.

Sjoerd: “Kurt heeft me dit seizoen heel veel geleerd. Hoe je beter kunt sturen, hoe je sneller rijdt op de baan en dat ik vertrouwen moet hebben in mezelf. Daar heb ik heel veel aan gehad.” Dat bleek uiteindelijk wel uit zijn resultaten. Teambaas Kurt was dan ook dik tevreden met de knappe prestaties van zijn jonge pupil.

“Sjoerd is een mooie rijder. Hij is niet voor niks rookiekampioen geworden”, zei Kurt. “Hij heeft het afgelopen seizoen wat leerfoutjes gemaakt, maar die hebben we netjes recht kunnen trekken. En met de vierde plaats in het algemeen klassement in zo’n zware competitie, daarmee mag je alleen maar tevreden zijn.”

Sjoerds ambitie om komend jaar kampioen te kunnen worden, vindt Kurt dan ook niet te hoog gegrepen. “Hij pakt de zaken snel genoeg op om kampioen te kunnen worden.” Sjoerd: “Ik ga hard trainen in de winter. Dan moet het goed komen!”

Sjoerd van den Munnikhof wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
- Hendrikx Sneltransport
- Thijssen Emans
- Tegel Outlet Tienray
- Franssen Montage
- Covebo Reuver
- UMR

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS