Karting • GK4 Kartseries

Karter Nick Ho verstevigt leiding in GK4-kampioenschap met overtuigende dagzege

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 september 2021 12:26 • Print artikel

SPA-FRANCORCHAMPS – Karter Nick Ho is bezig aan een topseizoen. De zestienjarige coureur uit Etten-Leur reeg afgelopen weekeinde tijdens de vierde ronde van het GK4-kampioenschap een paar mooie resultaten aan elkaar. Op het circuit van Spa-Francorchamps was hij opnieuw de man to beat in de IAME X30 Senioren-klasse en ging er dan ook vandoor met de dagzege.

Nick Ho

Zijn resultaten zeiden genoeg. Nick denderde afgelopen weekeinde naar de poleposition en vervolgens in de races naar de respectievelijk eerste, tweede en eerste plaats. Goed voor weer een groot aantal punten en een verdere versteviging van zijn leiding in het algemeen klassement.

Het was dan ook een tevreden Nick die zijn verhaal deed over zijn raceweekeinde in flink wisselende omstandigheden. “Op vrijdag regende het de hele dag, zaterdag was het droog”, blikte hij terug. “Vrijdag reden op één sessie na alles in de regen. We zijn hier een keer eerder geweest om te trainen. Dat was ook in de regen. We hebben hier eigenlijk alleen maar in de regen getraind.”

Dat had hem bepaald geen windeieren gelegd, want Nick was meteen de snelste op de baan. “We waren vrijdag wel 1,5 seconden sneller dan de rest van het veld. Zaterdagochtend hebben we nog twee trainingen gehad. De eerste was ook op een natte baan, en dat zorgde ervoor dat de kart heel moeilijk af te stellen was. Ik kon heel moeilijk voelen wat de baan deed. Tijdens de tweede sessie was de baan weer droog.”

Nick en zijn team staken daarop nieuwe banden en merkte toen dat de kart nog niet goed lag. “Daar hebben we op geanticipeerd en de afstelling veranderd.” Het bleek goud waard, want de snelle Brabander reed een uitstekende eerste race. “We hadden heel veel grip en een goede set-up. Toen heb ik vanaf plek één de eerste paar bochten goed verdedigd, de boel goed dichtgehouden, daarna langzaam weggereden en een flink gat getrokken. Ik heb nog nooit zo constant gereden, zeg maar. Mijn tijden waren heel vlak.”

In race twee was er even consternatie op de baan. “Omdat er iemand crashte”, legde Nick uit. “De race werd stilgelegd. Later kwam er toch een re-start. Toen had ik mijn banden niet opgewarmd omdat ik te veel aan het nadenken was. Daardoor had ik in bocht één en twee heel weinig grip en werd ik gepiepeld door een paar mensen. Toen ben ik terug gezakt naar de zevende positie. Ik vocht mijn weg terug naar de eerste plek, maar werd weer ingehaald door iemand en ben achter hem gebleven.”

Tijdens de derde race had Nick, die van de tweede plek mocht beginnen, een goede start, maar de man naast hem op de voorste rij had een nog betere start. Nick: “Dat was spannend. Hij had een wereldstart. Hij ging opeens buitenom en had veel meer tractie en kon bij me wegrijden. Ik kon de tweede positie nog wel behouden. Op een gegeven moment ben ik langzaam naar hem toe gereden en heb hem ingehaald op het rechte stuk. Daarna ben ik weggereden.”

Nick Ho aan kop

Nick besefte dat hij zijn topweekeinde op de Belgische piste voor een belangrijk deel aan zijn team KCR te danken had. “Het team van Ton van der Hof en Jan Verschoor is top! En mijn monteur Melvin Bunders en ik zijn goed op elkaar ingespeeld. Het is heel gezellig en we weten allebei wat we van elkaar kunnen verwachten. Als hij vindt dat ik iets niet goed doe, dan vertelt hij me dat meteen. Dat helpt heel erg. Ik heb zo heel veel van Melvin geleerd.”

Nick bedankt Melvin Benders, Ton van der Hof, Jan Verschoor en zijn vader en moeder en zijn sponsoren.

Nick Ho wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door McDonald’s Roosendaal, KCR en Okinii.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS