Karting • Karting Diversen

Karter Memphis Joren racet overtuigend naar perfecte score in Strijen: "Superblij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 april 2021 18:47 • Print artikel

STRIJEN –Dat noem je nog eens met een knal je weekend afsluiten: karter Memphis Joren won zondag op het circuit van Strijen alle drie de races én de kwalificatie in de Mini Parilla-klasse. Een perfecte score dus! De achtjarige snelheidsduivel uit Nieuwkoop blikte dan ook met een heel tevreden gevoel terug op de eerste ronde van het clubkampioenschap.

PdB Racing

“Ik ben heel blij. Deze keer hadden we gelukkig eens geen pech. Hiervoor hebben we al best vaak pech gehad. Nu kon ik gewoon racen. Dat was echt heel fijn. En als je de winst hebt, word je heel erg blij”, zei een dolgelukkige Memphis die weer met een mooie beker huiswaarts kon. “De mooiste en grootste beker. Ik ben er superblij mee.”

Wel had de rijder van PdB Racing geduchte concurrentie gekregen van Rocco Coronel. Maar Memphis wist zijn tegenstrever toch van zich af te schudden en reed uiteindelijk weg van het veld. Dat er aan het eind van de middag drie keer een P1 achter zijn naam stond, was boven verwachting erkende de talentvolle coureur. “Ik had natuurlijk wel gehoopt op een podiumplaats. Papa zei van tevoren: ‘gewoon lekker rijden en dan zien we het wel’.”

Memphis begon dan ook zonder druk aan zijn zondag op de Zuid-Hollandse piste. In die onbevangenheid steeg hij boven zichzelf uit en deed zo en passant veel zelfvertrouwen op voor zijn komende wedstrijden.
“Dat voelt echt heel erg fijn.”

Toch wist hij niet exact hoe hij ervoor stond. Hoewel hij een week eerder in Strijen had getraind en snel was, had hij toen ook - opnieuw - met pech te maken gehad. “De motor en de zuiger waren op”, verduidelijkte hij. “Die hebben we toen vervangen. Vandaag liep de kart weer heel erg goed.”

Memphis Joren wint

Samen met zijn topresultaat een fijne bevestiging dat hij er goed voorstaat. Met het oog op zijn drukke programma zorgde dat natuurlijk voor een fijn gevoel. Want Memphis rijdt ook de Clubraces op Strijen, het Chrono Mini JuniorTM-tweetaktkampioenschap en het NK IAME. Een vol programma dus. “Het zijn best veel wedstrijden”, vond ook Memphis, “maar dat vind ik superleuk. Ik rijd het liefst elk weekend.”

Dit jaar is het talent uit Zuid-Holland bezig aan zijn tweede jaar in de Mini Parilla-klasse. “Ik wil zoveel mogelijk op het podium komen.” Als zijn prestaties van afgelopen zondag een indicatie zijn, moet dat wel lukken.Memphis zelf had er alvast goede hoop op. “Ik ben veel sterker dan vorig jaar omdat ik veel heb getraind. Vorig jaar was ik nog weleens onzeker, nu geloof ik meer in mezelf!”

Memphis bedankt zijn papa, mama, zijn team PdB Racing, zijn kart en zijn sponsors.

Memphis Joren wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Cargo Screeners, R. van Leeuwen Onderhoudswerken, Leo de Jong Auto Restyle, DiagnoseDan en Sportviscentrum Het Plashuis.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS