Karting • GK4 Kartseries

Karter Koen de Rooy pakt klinkend resultaat in GP Strijen: "Fijn dat het hier nu zo lekker ging"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 mei 2021 17:03 • Print artikel

STRIJEN – Voor karter Koen de Rooy werd de Grand Prix van Strijen een enerverend weekeinde met een klinkend resultaat. De twaalfjarige coureur uit Bleiswijk won het Junioren-klassement in de IAME X30-klasse en finishte bovendien op de derde plaats in het algemeen klassement. Omdat de Grand Prix meetelde voor het clubkampioenschap deed hij daarin ook nog eens goede zaken.

Koen de Rooy

“Dit had ik niet verwacht”, zei Koen met hoorbare verbazing in zijn stem. “Tijdens de eerste ronde van het clubkampioenschap finishten er nog twee rijders met een IAME-motor voor me. Deze keer had ik ook een beetje geluk. Een concurrent van me ging er twee keer af. Een ander kreeg een penalty. Dan heb je wel een voordeel.”

Maar als je kansen krijgt, moet je ze natuurlijk ook benutten, en dat deed Koen. In de races leidde dat tot de achtereenvolgens vierde, derde en derde plaats algemeen. Het was een genoegdoening voor Koen die tijdens zijn voorgaande raceweekeinde, de tweede ronde van de GK4 Kart Series in Venray, pech had.

“De eerste twee races daar gingen wel goed, maar in de laatste race had ik wat tegenslag. Ik stond tweede in het kampioenschap en nu sta ik zevende. Dan is het fijn dat het hier in Strijen nu zo lekker ging. Daar ben ik echt blij mee.”

Zijn podiumplaats betekent dat de rijder van topteam WJS Racing nu op een welverdiende derde plaats in het clubkampioenschap staat bij de Junioren. En dat was een aangename conclusie natuurlijk voor de snelle rijder. Zeker na de kwalificatie waarin Koen het lastig had.

Koen de Rooy

“Ik had niet zo’n heel goede kwalificatie”, zei hij. “Ik reed de zevende tijd. Daardoor was race één wel lastig. Maar bij de start won ik meteen een plekje en daarna remde ik een rijder uit in de eerste bocht. Later zat ik achter een rijder die heel hard verdedigde. Ik was wel veel sneller dan hij, maar ik kwam er helaas net niet voorbij.” Zodoende moest hij genoegen nemen met de vierde plek.

In race twee had hij het geluk waaraan hij eerder al refereerde. “Ik zat achter een concurrent van me en hij ging van de baan af. Daarna was er nog een spin voor me. Daardoor moest ik daarna een heel gat dichtrijden. Er ging ook nog iemand voor me door het gras. Toen hij de baan weer opkwam, moest ik opletten. Daarna kon ik gelukkig weer naar de top toerijden.” En werd hij dus nog mooi derde.

Race drie daarentegen was een relatief simpele race. Geen rare incidenten of glijpartijen. Gedecideerd rijdend, reed hij vrijwel de hele race op de derde plek. “Ik heb een beetje alleen gereden”, zei Koen. “Ik heb nog wel een rijder ingehaald en dat was het.”

Zijn volgende race is de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap IAME. Behalve het clubkampioenschap van Strijen, waar het Bleiswijkse talent in 2020 kampioen werd, het NK IAME en de GK4 Kart Series rijdt Koen dit seizoen ook het IAME Benelux-kampioenschap. “Hopelijk kunnen we dit seizoen meer racen dan vorig jaar”, doelde hij op corona. “Maar het ziet er goed uit.”

Koen bedankt zijn vader en moeder en zijn opa’s en oma’s.

Koen de Rooy wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door De Rooy Autoschade en Bica Bedrijfskleding.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS