Karting • Karting Diversen

Karter Kevin Stehouwer komt bovendrijven in kletsnat Mariembourg: podium in IAME Benelux-kampioenschap!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 september 2020 17:20 • Print artikel

MARIEMBOURG – Het was nat, koud, guur en winderig, en Kevin Stehouwer bewees dat hij in die omstandigheden gedijt. De zeventienjarige karter uit Strijen werd zaterdag op het circuit van Mariembourg derde in de IAME X30 Senioren-klasse in het Benelux-kampioenschap.

Kevin Stehouwer snel in de regen en podium in Benelux kampioenschap

“Het was een goed weekend. Ik ben altijd snel in de regen”, zei Kevin, die in het Benelux kampioenschap uitkomt voor Daems Racing. “Al zat het in de kwalificatie niet mee. Ik was vierde in de eigen groep en zevende totaal. Dat was op zich niet slecht, maar er had veel meer in gezeten, want ik maakte een grote fout. Ik reed net over de witte lijn en die was zo glad dat mijn achterkant weggleed. Meteen daarna schoot ik door de aquaplaning op de baan door het gras. Ik was aardig boos op mezelf. Anders was ik waarschijnlijk tweede geweest. De hoop op een goed resultaat was daardoor een beetje vervaagd.”

Dat het anders zou worden, ontdekte hij later die dag. Want snel was hij. Dat had Kevin vrijdag al bewezen tijdens de training. “In de regen was ik constant één van de snelsten. Ik ken de baan heel goed, ook in de regen, dus ik had wel redelijke verwachtingen. In de ene training was de afstelling perfect en de andere keer zat-ie er net naast. Maar we waren wel steeds snel.”

Na de kwalificatie begon Kevin de eerste heat vanaf de vierde plaats. “Ik werd getorpedeerd; iemand reed vol in de achterkant van mijn kart. Ik kwam daardoor als dertigste en laatste door de tweede bocht. Van die plek ben ik terug naar tien gereden. Ik had dus twintig plekken goedgemaakt in tien rondes. Het was een leuke race met veel inhaalacties, maar ik was wel ontevreden door die crash.”

In de tweede heat werd hij vierde en in de derde heat tweede. Daarmee werd Kevin, die gesteund wordt door zijn vader Leen als monteur, achtste in het heats-totaalklassement. Die positie betekende tevens zijn startplek voor de finale. Kevin moest dus aardig wat rijders zien in te halen om nog op het podium te komen. Maar in de regen is niets onmogelijk en de talentvolle Zuid-Hollander voelde zich in die omstandigheden als een vis in het water.

“In de finale was alles perfect. We hadden heel erg de snelheid. Bij de start zat ik er meteen goed bij. Ik reed aan de binnenkant en in bocht twee kwam de buitenkant niet goed weg omdat ze tegen elkaar aan zaten te duwen. Daardoor kon ik meteen een aantal rijders voorbij en lag ik op P5.”

“Daarna heb ik er nog twee ingehaald, één voor één. Toen heb ik mijn positie gehouden, want de eerste twee waren al te ver weg. Ik ben dus van acht naar drie gereden, is het uiteindelijk toch nog goed gekomen. Daar ben ik zeker tevreden mee, want ik weet dat ik het maximale eruit heb gehaald. Ik heb veel punten gepakt.”

Kevin Stehouwer topper in de regen en podium in Benelux kampioenschap

Kevins volgende race is over twee weken. Dan moet hij zich opnieuw in Mariembourg melden. Ditmaal voor de derde en laatste ronde van de IAME Euro Series. “Ik hoop dat het dan niet zo nat is als dit weekend. Ik ben wel heel goed in de regen, maar als het koud is en je helemaal doorweekt bent, is het minder leuk. Dan valt het toch tegen.”

“Zondag is het niet gestopt met regenen. Het was verschrikkelijk koud. Dat was afzien. Maar het was een goede training voor het EK. Ik hoop dat ik daar hetzelfde resultaat kan behalen. Dat zou heel mooi zijn, want ik heb nog nooit op het podium gestaan in het EK.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS