Karting • Rotax Euro

Karter Jens Treur laat opnieuw zijn race-skills zien: van de laatste plaats naar P3! "Het voelt toch wel goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 maart 2020 19:01 • Print artikel

GENK – Na zijn klinkende zege in de Winter Cup in Berghem denderde karter Jens Treur zondag in Genk in listige omstandigheden naar de derde plaats overall tijdens de BNL Kick-Off. Dat nadat hij in de eerste finale van de laatste plaats was begonnen. De twaalfjarige rijder uit Kockengen liet zo in een internationaal deelnemersveld zien dat hij dit seizoen één van de smaakmakers is in de competitieve Rotax Max Minimax-klasse.

Jens Treur

“Ik ben er blij mee”, zei Jens. Dat was eigenlijk nog een understatement, want door een probleem tijdens de kwalificatie moest de snelle Utrechter de eerste finale van de laatste plaats beginnen. Het was daarom ook een heel knappe prestatie dat hij zich in die race naar de tweede plek reed.

“Ik had een goede start. Daarna probeerde ik gewoon in te halen waar dat kon. Ik had verwacht dat ik rond de vijfde plek zou finishen omdat de jongens vooraan bij de start al een kleine voorsprong hadden gepakt. Maar ik zag op mijn stuur dat ik snellere rondetijden reed dan in de kwalificatie. De kart was echt heel goed.”

Voor de start van de tweede finale was het gaan regenen. Dat betekende verraderlijke omstandigheden, maar Jens was er niet al te zeer van onder de indruk. “Ik vind dit circuit niet de moeilijkste baan in de regen.” Hij finishte de race uiteindelijk knap als derde en daarmee had hij zich verzekerd van de derde plaats in het dagklassement. En dat terwijl hij in de eerste finale nog van de laatste plaats was gestart.

“Over mijn eerste race was ik nog heel verbaasd. Dat ik in de tweede race derde werd wat minder. Het voelt toch wel goed om als laatste te starten en dan nog derde te worden.” Het liet zien dat Jens een rijder is om komend seizoen rekening mee te houden.

Jens Treur

Nu de BNL Kick-Off erop zit, gaat hij zich dit jaar richten op het Nederlands kampioenschap. De eerste NK-race op het circuit van Berghem is afgelast vanwege het Coronavirus. Tijdens de Winter Cup bewees hij al dat hij op die baan erg snel kan zijn. Nu is het afwachten wanneer de race wordt ingehaald.

Jens hoopt in het kampioenschap ver voorin te kunnen eindigen omdat hij een ticket wil voor de International Final, een prestigieus evenement voor Rotax Max rijders op de kartbaan van Le Mans. “En ik hoop me ook te plaatsen voor de Grand Finals”, zei hij over het jaarlijkse officieuze WK voor Rotax Max-rijders.

Bovendien rijdt Jens dit seizoen ook vier races in de prestigieuze WSK-competitie in Italië. In Lonato heeft hij de eerste race daarvan al gereden. “Dat zijn echt mooie races. De competitie is er heel groot, maar dat maakt het juist leuk!”

Jens Treur wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Bouwbedrijf Kockengen bv en Jumbo Groenewegen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS