Karting • Chrono

Karter Daniel Tenback dendert bij start seizoen naar podiumplaats in koningsklasse KZ2

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 april 2022 00:01 • Print artikel

BERGHEM – Dat is je NK nog eens goed beginnen. Daniël Tenback werd in Berghem razendknap derde tijdens de eerste ronde van de nationale titelstrijd. De pas zeventienjarige karter uit Doetinchem deed dat in de koningsklasse KZ2 en zag nota bene twee van zijn grootste concurrenten crashen.

 Daniël Tenback sterk naar podium

“Ik had een beetje geluk al zat de juiste snelheid er wel in dit weekend”, concludeerde Daniel tevreden kort na de finale op het Brabantse circuit. Met dat geluk doelde hij op de twee concurrenten die om de overwinning streden en van de baan crashten. Tegelijkertijd had hij in de finale dubbel en dwars bewezen dat hij op het podium thuishoorde. Hij had er de snelheid voor. Het hele weekeinde al.

“In de kwalificatie was ik tweede, in de eerste race derde en nu weer drie. Prima. Het viel me reuze mee. Al met de trainingen was de snelheid constant goed. Alleen jammer dat ik in de finale een wat mindere openingsronde had, waardoor ik in eerste instantie een paar plekken verloor. Toen de nummer één en twee er samen afgingen, pakte ik weer wat plekken terug.”

Zijn derde plaats in zowel de prefinale als de finale betekende voor de snelle Gelderlander maar liefst honderd punten in één weekeinde. Daarmee had hij meteen een solide basis gelegd voor de rest van het kampioenschap. “Dat is echt lekker. Ik kon ook relatief vrij racen. In de eerste ronde van het kampioenschap (dit jaar zijn er zeven NK-ronden, red.) heb je minder last van druk omdat je nog niet voor de titel bezig bent. Nu is nog alles te beslissen en als je aan het eind bent en je staat op een bepaalde plek dan moet je die plek verdedigen. Dat is nu wat minder.”

Daniël Tenback

Het vooruitzicht voor de rest van het seizoen is goed. Niet alleen omdat Daniël met zijn derde plaats in Berghem het nodige zelfvertrouwen had opgedaan, hij had de bevestiging gekregen dat hij met zijn nieuwe Birel-kartframe de juiste keuze heeft gemaakt. “Het frame ligt me heel erg goed. De Birel past bij mij en dan kun je ook zien. Dus dat is fijn met het oog op de rest van het seizoen.”

Nu is Daniël bezig aan zijn derde jaar in de koningsklasse van het Nederlandse karten. Inmiddels behoorlijk ervaren hoopt hij dit seizoen definitief de aansluiting met de top te vinden. “Ik hoop de top drie te halen in het kampioenschap”, toonde hij zich ambitieus. “Ik weet dat dat heel lastig gaat worden in dit veld, maar ik ga mijn best doen. Hopelijk kan ik dit vasthouden en misschien nog naar voren. We zullen het zien.”

Terwijl zijn oom Marco de helm aan de wilgen heeft gehangen en sleutelt voor Anton Gidding, is zijn vader Guido Tenback wel actief in het NK. De drievoudig Nederlands kampioen (2012, 2015 en 2016) behaalde een respectievelijk tiende en zevende positie in de KZ Plus.

De tweede ronde van het NK wordt in het weekeinde van 21 mei gehouden op het kartcircuit van Spa-Francorchamps. Het wordt een pittige race, verwacht Daniël. “De baan in Spa ligt me wat minder. Vooral omdat ik er niet vaak train. Maar we gaan er alles aan doen om daar ook goed te presteren. We zullen het daar wel weer zien. Hopelijk kan ik opnieuw het podium halen!”

Daniël wil graag zijn familie, alle teamleden, zijn monteur Mark, René, Helmut en de sponsoren bedanken.

Tenback Auto's BV Doetinchem

Tenback Auto's Doetinchem!

Dat werk is in hun geval een veelomvattende begrip. Guido en Marco Tenback hebben samen het goedlopend autobedrijf Tenback Auto’s BV. In hun zaak in Doetinchem langs de A18 zijn ze tevens Jeep-dealer.

Tenback Auto’s B.V. is een echt familiebedrijf; Herman Tenback begon in 1953 als bakkersknecht bij bakkerij Chevalking, al snel viel het scherpe oog van Herman Tenback op de bakkersdochter Gerda en besloot Herman niet alleen zoete broodjes te blijven bakken maar het hart van Gerda te veroveren. De scherpe ogen van Herman Tenback hadden niet alleen kijk op de dochter van de bakker maar ook "oog" voor mooie auto's. In 1958 besluit Herman Tenback dan ook om de "warme bakker" te verruilen voor een eigen verwarmde autoshowroom en begint een lange carrière in de autobranche.

Herman en Gerda trouwen in 1961 en in 1965 wordt hun tweeling Guido en Marco geboren. De zaak in Silvolde groeit gestaag en in 1973 wordt er in Doetinchem een reeds bestaand pand betrokken. In deze zaak aan de Keppelseweg ging in 1986 ook de jongere generatie Tenback actief aan het werk in het familiebedrijf. Guido verantwoordelijk voor de Sales en Marco voor de After sales. In 1988 werd het Chrysler, Jeep en Dodge dealerschap verworven en geleidelijk aan trekken de heer en mevrouw Tenback senior zich wat meer terug uit de dagelijkse bedrijfsvoering om hun niet onbelangrijke rol achter de schermen te gaan vervullen. Met het verkrijgen van de dealerschappen van Chrysler, Jeep en Dodge en de daaruit volgende groei, werd na een aantal verbouwingen besloten uit te kijken naar een nieuwe locatie. De realisatie van het nieuwe huidige pand heeft circa 9 jaar geduurd. In november 2007 is men in dit prachtige pand getrokken. In juni 2011 is het dealerschap uitgebreid met het merk Lancia. Lancia en Jeep zijn de huidige dealerschappen van Tenback Auto’s B.V. Tevens uw adres voor exclusieve en betrouwbare occasions.

Chrysler, Jeep, Dodge/b>

De merken Chrysler, Jeep en Dodge worden u gepresenteerd in de volledige line-up van de merken. De merken met een geheel eigen gezicht, staan voor u klaar om bekeken te worden. Wilt u een proefrit dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Jeep Commander, nieuwe auto in de showroom

Onze werkplaats voorziet u in uitstekende service verlening. Met een geheel eigen werkwijze, staat 1 ding centraal, de klant! We helpen u snel wel weer op weg en zorgen indien wenselijk voor vervangend vervoer. Onze werkplaats heeft al diverse prijzen in ontvangst mogen nemen en is met recht het paradepaardje van ons bedrijf.

Occasion aanbod
Met ca. 150 occasions een ruime keus voor u, wanneer u op zoek bent naar een goede tweedehands auto. Al dan niet met extra service of BOVAG garantie, verkopen wij u graag één van onze occasions. Kijk op de OCCASION en VOORRAAD-PAGINA voor het meest actuele aanbod.

Koffie
U bent van harte welkom in onze showroom. Neem eens rustig een kijkje en laat u verrassen door het ruime aanbod. Uiteraard bieden wij u graag een kopje koffie (waaronder de beste cappuccino van Doetinchem) aan tijdens uw bezoek of neem eens een kijkje op de WEBSITE van Tenback Auto's!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS