Karting • Rotax Euro

Karter Christiaan de Kleijn snel in BNL: direct podium bij hervatting seizoen!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juli 2020 01:24 • Print artikel

GENK – In de eerste maanden van het jaar had karter Christiaan de Kleijn al laten zien dat hij één van de topfavorieten is in de Rotax Max Junioren-klasse. Tijdens zijn eerste race sinds de coronacrisis demonstreerde hij nog steeds bij de besten van de lage landen hoort. De vijftienjarige racer uit Bosch en Duin werd in Genk eerste in de prefinale en tweede in de finale van de BNL Kick-Off 2.0.

Karter Christiaan de Kleijn snel in BNL

“Dit is goed. Ik ben tevreden”, sprak Chistiaan direct na de finale. “Het was een goede prefinale en een lastige finale, met twee korte regenbuitjes.” Niettemin handhaafde hij zich overtuigend voorin, en kwam zijn plek nooit in gevaar. Last van onwennigheid had hij niet gehad, ondanks corona. “Ik heb sinds begin mei elk weekend getraind, dus ik vond het niet moeilijk weer een wedstrijd te rijden. Ik had ook niet het gevoel dat ik wedstrijdritme miste. Ik ben vooral blij dat ik weer kan racen. Het voelt als een opluchting.”

Voor Christiaan was zijn uitstekende optreden op de Belgische piste een teken dat het met zijn vorm nog steeds wel snor zit. De oorspronkelijke Kick-Off, vlak voor de uitbraak van het coronavirus in Nederland, had Christiaan nog gewonnen. Het leverde hem destijds een ticket op voor de Rotax Max International Final in Le Mans.

Hoewel de BNL-organisatie wegens corona besloot een Kick-Off 2.0 te organiseren, blijft zijn ticket ‘gewoon’ geldig. Christiaans deelname stond oorspronkelijk gepland voor 28 juli tot en met 1 augustus, maar door de coronacrisis is het evenement verplaatst naar december. Ook wordt het niet op het circuit van Le Mans gehouden, maar op het circuit van Portimao in Portugal.

Hij was uiteraard blij dat het evenement doorgaat. “En tot dan kan ik gelukkig nog veel wedstrijden rijden.” Want Christiaan rijdt dit seizoen nog het Nederlands kampioenschap van organisator Chrono, het BNL-kampioenschap en twee races van de Euro Series voordat hij naar Portimao reist.

Dat het seizoen dan eindelijk van start is gegaan, voelde ondanks corona niet raar, vond Christiaan. “Het was een raceweekend zoals altijd. Het is alleen een beetje raar dat iedereen mondkapjes draagt.”

Karter Christiaan de Kleijn snel in BNL hier aan kop

Voor hem is het nu vooral een kwestie van zo goed mogelijk trainen en focussen op de wedstrijden die hem nog resteren dit jaar. Het zal geen gemakkelijk seizoen worden, wist hij. “Dat zag ik dit weekend wel. Mijn belangrijkste concurrenten waren in de training ook heel snel. Ik verwacht de rest van het jaar dus nog veel concurrentie te krijgen.”

Aan Christiaan zal het niet liggen. Hij traint elke week, ook buiten de kart, om zo goed mogelijk aan een raceweekeinde te kunnen beginnen. Zijn volgende race zijn de eerste en tweede ronde van het NK Rotax Max, die in één weekeinde worden gehouden. Overigens ook op het circuit van Genk. Wat Christiaan betreft een prima plek om het kampioenschap te beginnen. “Ik ben hier normaal gesproken snel!”

Christiaan de Kleijn wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
MDK Containers
FEBO
De Watertoren Motorkledingshop
AMC Automaterialen Centrum Zeist
Fornhese BV Import-Export Trucks
BCE Container Services BV
Erkende verhuizers Brenen.nl
Van Doorn-Soest
De Rooy Transport en Logistiek
Profile Tyrecenter Verkade Zeist
Van Uem Autoschade Wijk bij Duurstede
BPM Afvalcontainers
Van der Fluit-Jan Nefkens Assurantiën
Koeveringe Carservice
Truckland
Hoffland den Dolder
Nagtegaal aannemersbedrijf
Peet Borst Nieuwegein

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS