Karting • Chrono

Kartbroertjes Ralph (15) en Mika (12) van de Pavert zijn smaakmakers in de Juniorenklasse van het NK

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 mei 2022 09:45 • Print artikel

SPA – De top vier in de Rotax Max Junioren-klasse tijdens de tweede ronde van het NK Rotax Max van Chrono Karting in Spa bestond voor de helft de naam Van de Pavert. Op het circuit van Spa werd Ralph (15) knap tweede en Mika (12) vierde in de finale. Daarmee hadden de kartende broertjes uit Veenendaal weer bewezen dat ze dit jaar om de podiumplaatsen meedoen.

van de Pavert

“Het was een lekker weekend”, zei Ralph met een lach. “Vrijdag ging het meteen goed. Zaterdag ook. En de finale van zondag ging het heel goed. Ik reed van P10 naar P2. We waren echt heel snel. Ik denk dat als ik die straf na de prefinale niet had gehad ik hier had kunnen winnen. Dat zat er nu dus net niet in. Maar ik ben wel heel blij met die tweede plek.”

Wacht even. Straf? Yep, zei Ralph. Vanwege een valse start. Waar hij tijdens de race niets vanaf wist trouwens. “Pas na de race kwamen we erachter dat we daarvoor drie seconden straf hadden gekregen. Dat was jammer. De prefinale ging eigenlijk heel goed.”

Dat hij in de finale van P10 nog terugreed naar P2 zei alles over zijn snelheid. Ralph is inmiddels een vaste waarde voorin. Hij voelt zich goed in zijn team. “Ik stond er vorig jaar alleen voor bij de Junioren. Nu heb ik Mika erbij, en mijn monteur. We hebben alles een beetje omgegooid. Alles is net beter. En ik heb dit jaar echt wel heel veel geleerd. Ik heb veel getraind en goede aanwijzingen gekregen. Ik ga ervoor om in de top drie te eindigen. Eerste zal lastig worden, de top drie is het doel.”

Ook zijn drie jaar jongere broertje Mika had een prima weekeinde op de Belgische piste die letterlijk grenst aan het beroemde Formule 1-circuit. “Het ging prima. In de training zaten we er meteen goed bij. Zaterdag gingen de training ook meteen goed”, blikte Mika tevreden terug.

van de Pavert

“Ik was in de training zesde en in de kwalificatie ook. In de prefinale was ik als vierde over de finish gekomen, maar iemand had een straf gekregen en daardoor werd ik derde. De finale ging niet echt heel goed, maar toch de vierde plek gepakt. Een mooi resultaat.”

Te meer aangezien de snelle Gelderlander dit seizoen rookie is bij de Junioren. “Toch rijd ik continu voorin dit seizoen. Zo had ik het niet verwacht, het gaat beter dan gedacht. Waardoor het komt, weet ik niet. Ik train elke week en dat gaat goed. En ik heb veel stappen gezet de afgelopen jaren.”

Om die progressie zo stijl mogelijk te laten verlopen, heeft Mika net zoals zijn broer Ralph een druk programma. Behalve het NK rijdt hij ook het BNL-kampioenschap en een paar wedstrijden van de prestigieuze Rotax Max Challenge Euro Trophy, het EK Rotax Max.

Het NK is evenwel het belangrijkste kampioenschap voor Mika. “Ook omdat ik in het NK niet zoveel pech als bij de BNL. In de komende NK-races ga ik voor een plek in de top drie!”

Mika en Ralph van de Pavert worden in hun raceactiviteiten ondersteund door apps&us en Ben van de Pavert Sanitair.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS