Formule 1

"Kans dat Max Verstappen twee races wint, is groter dan..."

Uitgegeven door Bart • 30 juni 2020 10:38 • Print artikel

Haas F1-teambaas Gunther Steiner kijkt uit naar de start van het seizoen deze week in Oostenrijk, maar baalt tegelijkertijd dat er voorlopig geen fans bij de Formule 1 aanwezig kunnen zijn. Hij zal de oranjezee missen die de afgelopen twee jaar de overwinningen van Max Verstappen op de Red Bull Ring uitgebreid konden vieren. "Jullie bierbrouwer zal er een kater van hebben", aldus de Italiaan in een interview met de NOS.

Gunther Steiner


Steiner tipt Max Verstappen ook dit jaar weer als kanshebber voor de zege. "Het is na zijn overwinningen duidelijk dat dit circuit hem ligt. De kans dat Max hier de twee races wint, is groter dan dat een van mijn coureurs het podium haalt."

De Formule 1 stelt alles in het werk om het allemaal zo veilig mogelijk te organiseren, maar samen met de Formule 2, Formule 3 en Porsche Supercup zijn er toch circa 2.000 mensen aanwezig. "Honderd procent veilig ben je nergens", zegt Steiner. "Er is grondig over alle protocollen nagedacht. Als iedereen zich verantwoord gedraagt en extra voorzichtig is, ziet het er goed uit. Spielberg is een prima plek om weer op te starten. De faciliteiten zijn top. Het is er ruim. Ik ben niet bang, maar wel op mijn hoede."MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS