Formule 1

Kan Sergio Perez aanhaken bij niveau van Max Verstappen? "Hij moet meer ontspannen en genieten"

Uitgegeven door Bart • 19 september 2021 09:04 • Print artikel

Na Pierre Gasly en Alex Albon kan Sergio Perez ook niet tippen aan het niveau van Max Verstappen. Van de ervaren Mexicaan mag meer verwacht worden, maar voorlopig is het verschil veel te groot. Perez lijkt zich nog niet goed op zijn gemak te voelen in de RB16B en dan gaat het met name om de achterkant van de auto. Oud-coureur Felipe Massa denkt dat Perez het zeker wel in zich heeft om dichter bij Verstappen te zitten.

Perez


"Sergio heeft zeker een paar goede races gereden, maar hij worstelt misschien nog een beetje om helemaal een goed gevoel in de auto te krijgen", zo geeft Massa aan in een interview met Motorsport.com. "Misschien heeft het te maken met concentratie, dat weet ik niet, maar het is wel zo dat als je een sterke teamgenoot hebt, je sterk in je schoenen moet staan."

"Ik denk dat hij gewoon wat meer moet ontspannen en niet te veel over bepaalde dingen moet nadenken. Hij moet meer genieten. Soms moet je gelukkig zijn en plezier hebben om optimaal je werk te kunnen doen. Sergio heeft het de laatste races zeker wat moeilijker. Hij is misschien een tiende of acht langzamer dan Max. Maar hij zou er zeker dichter bij kunnen zitten. Hij zou er twee of drie tienden achter zitten als hij gewoon wat meer geniet. Soms kost dit soort dingen even wat tijd, maar ik hoop echt dat hij snel op dat niveau kan komen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS