Formule 1

Kan Max Verstappen de goede serie van overwinningen doortrekken? "Het is een hele andere uitdaging"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 september 2022 17:28 • Print artikel

Max Verstappen won de afgelopen vijf Formule 1-races en heeft daarmee goede zaken gedaan in de strijd om de wereldtitel. Diverse mensen in de paddock geloven dat de Red Bull-coureur ook de resterende races kan winnen. Teambaas Christian Horner houdt echter een slag om de arm en twijfelt of zijn team daar toe in staat is.

Christian Horner

“Dat is een ongelofelijk taak en er is ook een behoorlijk variatie aan circuits”, zegt Horner tegenover de media. “Singapore, in vergelijking met Monza, heeft de meeste bochten. Het is hobbelig, het is een stratencircuit, dus het is een hele andere uitdaging. We zitten in een fantastische positie voor de wereldkampioenschap, maar we gaan iedere race aanvallen en het beste wat we kunnen doen, dan zorgen de punten wel voor zichzelf. Maar, we waren snel in Spa, Zandvoort, Monza en zelfs Boedapest, dus gezien de variatie van circuits, presteert de auto echt goed.”

Het F1-team uit Milton Keynes heeft sinds de intrede van de hybride motoren in 2014 nog niet gewonnen op het Marina Bay-circuit. Horner gelooft dan ook dat het een van de zwaardere races voor Red Bull gaat zijn.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS