Formule 1

Kan Daniel Ricciardo na twee ongelukkige huwelijken terugkeren op de F1-grid?

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 januari 2023 19:33

Daniel Ricciardo was tot en met 2018 de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull. De coureurs waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Waar de Nederlander bij het F1-team van de energiedrankenfabrikant bleef en inmiddels twee keer wereldkampioen is, vertrok de goedlachse Australiër naar Renault en daarna McLaren. Een gelukkig huwelijk werd het in beide gevallen niet en het succes kwam ook niet.

Max_Verstappen_en_Daniel_Ricciardo_gefeliciteerd_met_wereldkampioenschap

Ricciardo vertrok naar McLaren en naast Lando Norris won hij in 2021 nog wel een Grand Prix (Italië), maar het echte succes kwam ook daar niet van de grond. Het contract werd door McLaren beëindigd en de goedlachse Australiër keert dit jaar terug naar Red Bull als reservecoureur. Kan de coureur zichzelf weer in de kijker rijden en terugkeren naast Max Verstappen?

“Daniel stond niet op de plek, waarvan we weten dat hij kan staan”, zei Coulthard tegen de BBC. “Hij heeft een groot nalatenschap bij Red Bul en hij vertrok om te proberen elders groot te worden. Dat lukte niet en dus is hij teruggekomen bij de familie. Als hij zijn mindset terug kan krijgen naar hoe het was toen hij succes had, dan moet Daniel een kans hebben om terug te komen. Als die kans zich niet voordoet, dan is zijn Grand Prix-carrière waarschijnlijk voorbij.”



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS