Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Kamui Kobayashi ziet Toyota het lastig hebben: "Enorm aan het pushen en we waren nog langzaam"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 maart 2022 10:01 • Print artikel

Toyota kende een lastig weekend tijdens de openingsrace van het FIA World Endurance Championship-seizoen in Sebring. Het Japanse merk kon het tempo van de Alpine niet volgen, mede doordat de vierwiel aandrijving pas bij 190 km/u ingeschakeld mocht worden. Teambaas en coureur Kamui Kobayashi kijkt terug op het weekend.

Toyota nummer 7

“Het was echt lastig, wat ze ons gaven met de BoP”, aldus Kobayashi tegenover het Amerikaanse Motorsport. “We waren niet zo snel als we verwacht hadden en zo konden we de LMP2’s niet verslaan in de kwalificatie. Alpine was gemiddeld 1,2 seconden sneller dan ons. Het is een andere klasse. Zelfs hun coureurs waren niet aan het pushen, terwijl wij enorm aan het pushen waren en we waren nog steeds erg langzaam. Het is zonde, om eerlijk te zijn. Iets wat een hypercar genoemd wordt moet sneller dan dit zijn. Het gaat om wat de ACO beslist, maar het is niet positief voor de kijkers.”

De Japanner had het gevoeld dat het team in Sebring beter zonder het hybride systeem had kunnen rijden. “Als we het niet kunnen inzetten tot 190 km/u, waar kun je de vierwielaandrijving dan in de bocht gebruiken?”, aldus de coureur en tevens teambaas van Toyota. “Bijna nergens. Het is beter om zonder motor voorin en de batterij te rijden en we kunnen het gewicht terugbrengen. Natuurlijk zouden we dan sneller zijn!” Hoewel Kobayashi wel benadrukt dat de regelmakers van het WEC het lastig hebben om de verschillende concepten van de auto’s gelijk te trekken. "Het probleem is dat de Glickenhaus ook niet snel is”, vervolgt de Japanner. “We moeten ook aanpassen. En zelfs met deze BoP zijn ze niet zo snel als ons. Als de Glickenhaus sneller was, zouden we niet zo’n soort BoP hebben. Natuurlijk zijn we niet blij met de situatie, maar er nis niet veel wat we kunnen doen, om eerlijk te zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS