Formule 1

Kamui Kobayashi in dubbelrol bij Toyota als coureur en teambaas: "Hoe hij in staat is om zaken te scheiden..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 januari 2022 14:30 • Print artikel

Kamui Kobayashi heeft vanaf dit jaar een dubbele rol bij het LMH-team van Toyota. De Japanner is niet alleen coureur, maar nu ook teambaas bij het team uit Keulen. Hoe denkt zijn teamgenoot Jose Maria Lopez over deze dubbelrol van zijn teamgenoot in de nummer 7 GR010 Hybrid?

Kamui_Kobayashi WEC Toyota


“Ik denk dat het positief is! Het brengen van een coureur met veel ervaring, waarschijnlijk een ander beeld, misschien verschillende ideeën. Ik denk dat het één grote plus is”, reageert Lopez tegenover het Engelse Autosport over de aanstelling van Kobayashi als teambaas van het Toyota LMH-team. “We zijn blij met de persoon Kamui, omdat we hem al zolang kennen. We weten hoe close hij is met Akio [Toyodo, Toyota CEO] en weten hoe close hij al die jaren al is met Toyota. Het is een grote uitdaging voor hem, maar we gaan er zijn om hem te helpen. Wij als teamgenoten, Pascal, Rob en iedereen die bij het team betrokken is, gaat er zijn om hem te helpen en de dingen samen beter maken.”

De Argentijn denkt niet dat het feit dat Kobayashi in de auto met het nummer 7 rijdt, deze een voordeel heeft ten opzichte van de auto met het nummer 8. “Het gaat bij hetzelfde blijven, hij is nog steeds dezelfde Kamui”, aldus de coureur. “Het enige verschil is dat hij mij kan ontslaan. Wat betreft de invloed van hem op het rijden. Kamui is een bijzonder persoon. Eén van zijn deugden is hoe hij in staat is om de zaken te scheiden van de rest, zodra hij in de auto springt. Ik denk dat het een kwestie van tijd gaat zijn dat hij op een bepaald moment gaat zeggen: ‘Ik wil me 100% toewijden aan een of meerdere dingen’. Maar op dit moment denk ik dat hij het kan doen, geen probleem. Terwijl ik zelfs kan zien dat hij nu drukker is, je kunt zien dat hij praat met mensen, natuurlijk heeft hij veel dingen te doen, ik denk dat het goed is en wij gaan hem ook helpen als team om dingen beter te maken.”

Toyota_GR010_Hybrid_WEC_2021_LMH

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS