Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Kamui Kobayashi, Mike Conway, José María López pakken eerste LMH-titel + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 november 2021 03:03

Kamui Kobayashi, Mike Conway en José María "Pechito" López hebben de eerste LMH-titel van het FIA World Endurance Championship binnengehaald. Het drietal zag teamgenoten Brendon Hartley, Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi de winst binnenhalen, maar de tweede plaats was voor de coureurs met startnummer 7 Toyota genoeg voor de titel.

FIA WEC Toyota

De Toyota met het nummer 8 had op de finish een voorsprong van 7,351 seconden na het verrijden van de 8 uur van Bahrein. Daarmee behaalde het Japanse merk met de Toyota GR010 Hybrid de zoveelste overwinning binnen. Alpine, dat naast de F1 ook in het FIA WEC race, kende een ongelukkige race, de oudere LMP1-auto werd al vroeg geplaagd door versnellingsbakproblemen.

Terwijl het zo mooi leek te beginnen. Bij de start dook Nicolas Lapierre met de Alpine A480 Gibson nog naar de leiding. Na een aantal ronden gereden hebben, werd de leiding weer overgenomen door Conway en daarna volgde al snel de tweede Toyota. Daarna werd de Alpine dus al snel geplaagd door knelgeesten. Uiteindelijk eindigde Alpine op zes ronden achterstand.

Klik hier voor de uitslag van de 8 uur van Bahrein.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS