Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Kampioenen Porsche Carrera Cup Benelux gehuldigd tijdens traditionele Awards Night + KALENDER

Uitgegeven door Peter Vader • 28 november 2021 10:15 • Print artikel

Na afloop van een prachtige prijsuitreiking – beter bekend als de Awards Night – werd het 2021-seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux afgelopen vrijdagavond definitief afgesloten. Met een twintigtal nieuwe Porsches 911 GT3 Cup Type 992 op elke startgrid en een titelstrijd die tot de laatste wedstrijd van het kampioenschap spannend was, kan de 2021-editie met gouden letters de geschiedenisboeken in. Vanzelfsprekend stond de prijsuitreiking van de Porsche Carrera Cup Benelux, Porsche Endurance Trophy Benelux en de Porsche Sprint Trophy Benelux vrijdagavond in het teken van het huldigen van de kampioenen. Tegelijkertijd werd er echter ook al naar de toekomst gekeken, met de bekendmaking van de racekalender voor het 2022-seizoen.

Porsche Carrera Cup Benelux Awards Night 2021 podium

10-jarig jubileum Porsche Carrera Cup
De volgende editie van de snelste merkencup van de Benelux wordt een bijzondere. “Het jaar 2022 wordt het tiende seizoen voor de Porsche Carrera Cup, die in 2013 onder de naam Porsche GT3 Cup Challenge van start ging,” verklaart Series Manager Olivier Aerts. “Om die verjaardag op passende wijze te vieren, hebben we een programma samengesteld dat helemaal past bij ons DNA, met prestigieuze raceweekenden en een duidelijke nadruk op de Benelux. We komen op zes verschillende circuits in actie, waaronder vier in België en Nederland. Daar hebben we Barcelona nog aan toegevoegd, plus een finale tijdens het prestigieuze DTM-weekend in Hockenheim. Zowel bij de teams als de rijders is de belangstelling voor volgend seizoen nu al groot. Duidelijk is dat het tiende seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux er zeer veelbelovend uitziet.”

Traditiegetrouwe seizoensstart
Traditiegetrouw gaat het weekend van start tijdens het FIA WEC wereldkampioenschap endurance, van 5 tot en met 7 mei op het circuit van Spa-Francorchamps. Vijf weken later vormt Circuit Zolder van 10-12 juni het decor voor de tweede ronde, tijdens de Supercar Madness-meeting.

Dubbel Nederlands programma
Vervolgens krijgen de deelnemers een dubbel Nederlands programma voorgeschoteld. Van 24 tot en met 26 juni komt de Porsche merkencup in actie tijdens de ADAC GT Masters op het circuit van Zandvoort, waarna het richting Assen gaat voor de Jack’s Racing Day op 5-7 augustus. Dit raceweekend, dat voorheen als Rizla Racing Days bekendstond, zorgt voor een prachtige mix van racewagens en -motoren en is tegenwoordig één van de populairste raceweekenden van Nederland.

Jubileumjaar
Eind augustus (26-28 augustus) staat het Circuit de Barcelona-Catalunya op de kalender, waar ook de European Le Mans Series in actie komt. Tot slot zorgt Hockenheim tijdens de DTM-finale van 7 tot en met 9 oktober voor de afsluiter van het jubileumjaar van de Porsche Carrera Cup Benelux.

Porsche Carrera Cup Benelux Awards Night 2021

Kalender 2022 Porsche Carrera Cup Benelux:
TBC: Official Test Day – Spa-Francorchamps (B)
05-07/05/2022: FIA WEC – Spa-Francorchamps (B)
10-12/06/2022: Supercar Madness – Zolder (B)
24-26/06/2022: ADAC GT Masters – Zandvoort (NL)
05-07/08/2022: Jack’s Racing Day – Assen (NL)
26-28/08/2022: ELMS – Barcelona (ESP)
07-09/10/2022: DTM – Hockenheim (GER)

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS