Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Kalender 2021 Supercar Challenge met races in Duitsland, België en Nederland

Uitgegeven door Johan Vis • 25 november 2020 14:45 • Print artikel

Het seizoen 2020 verliep voor de Supercar Challenge anders dan verwacht. Al in maart werd bekend dat de testdag niet doorging en naarmate de weken verstreken vielen steeds meer evenementen af of moesten deze worden verplaatst. Het werd een lang voorjaar en begin van de zomer. In augustus was het dan eindelijk zover en kon het langverwachte seizoen dan eindelijk beginnen. Uiteindelijk zijn er vier raceweekends afgewerkt, waarvan de ene helft op Assen en de andere helft van de races op Zandvoort werd verreden.

Supercar Challenge

Nu is het echter tijd om vooruit te kijken. Zo hebben wij achter de schermen hard gewerkt aan de kalender van 2021. Uiteraard hopen wij dat we bij die evenementen zo veel mogelijk terug kunnen naar het 'oude normaal'.

Op de kalender van 2021 staan wederom 7 mooie evenementen. Het seizoen wordt in april afgetrapt in Zandvoort. Daarna volgt in mei de terugkeer naar een van de meest roemruchtige circuits van Europa, het circuit van Hockenheim.

Supercar Challenge

In 2011 heeft de Supercar Challenge voor het laatst het circuit van Hockenheim aangedaan. Daar werden toen gemengde gevoelens aan overgehouden, want het was het raceweekend dat de Mosler van Berry van Elk in brand vloog en helaas niet meer te redden was.

Na de races in Duitsland zien we de bekende circuits als Spa Francorchamps(2x) en Circuit Zolder (beide in België) terug. De Supercar Challenge mag dan ook het publiek weer vermaken tijdens de Gamma Racing Days op het TT Circuit van Assen in augustus. Hier wordt het seizoen in oktober tijdens de Hankook Finaleraces ook traditioneel weer afgesloten.

Supercar Challenge

Tijdens de meeste evenementen (met uitzondering van Hockenheim) zijn de Ford Fiesta Sprint Cup, Mazda MX-5 Cup en de nieuwe BMW M2 Cup ook van de partij. Dit is ideaal voor teams die meerdere auto’s hebben in diverse raceklassen hebben rijden.

Kalender seizoen 2021 Supercar Challenge:

9-10-11 april             Openingsraces - Circuit Zandvoort (NL)
21-22-23 mei Creventic 12H – Hockenheim (DE)
4-5-6 juni Spa Euro Races – Spa-Francorchamps (BE)
9-10-11 juli Superprix – Circuit Zolder (BE)
6-7-8 augustus Gamma Racing Day – TT Circuit Assen (NL)
15-16-17 oktober Racing Festival – Spa-Francorchamps (BE)
29-30-31 oktober Hankook Finale Races – TT Circuit Assen (NL)


Supercar Challenge

Ook wordt er op 13 november 2021 op Circuit Zolder de Zolder Race Promotion Night georganiseerd. Hier zal een 10-uursrace gereden worden die van 12:00 tot 22:00 zal duren. Dit evenement is open voor inschrijvingen van rijders uit de Supercar Challenge maar telt niet mee voor het puntenklassement.

De voltallige crew van de Supercar Challenge powered by Hankook kijkt uit naar het nieuwe jaar. "We kijken er erg naar uit om iedereen weer te mogen verwelkomen en ze te laten genieten van wat iedereen het liefst doet: racen!", aldus Dick van Elk.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS