Karting • Chrono

Kaï Rillaerts blijft zegereeks maar uitbreiden: kampioen BeNefit League en winnaar eerste ronde NK: "Superblij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 juni 2021 20:55 • Print artikel

EINDHOVEN – Je zou bijna gaan denken dat het gewoon is, Kaï Rillaerts op de bovenste trede van het podium in de Rotax Max Junioren-klasse. De veertienjarige karter uit Tremelo, uitkomend voor JJ Racing en JvD Tuning, won zondag ook de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap en legde en passant beslag op de eindzege in de Benefit League, het combinatieklassement van het BMC-kampioenschap en het Rotax Max NK van Chrono Karting.

weer prijs voor Kaï Rillaerts en JJ Racing

Resumerend kun je gerust stellen dat Kaï er dit seizoen tot dusver uitstekend voorstaat. En dat is dan nog een understatement. Ga maar na: hij is klassementsleider in het NK, het BMC-kampioenschap, het BNL-kampioenschap én het Europees kampioenschap. Tuurlijk, Kaï is de regerend Europees kampioen, en heeft hij ervaring in deze klasse, maar juist daarom is de druk op de schouders van de getalenteerde Belg groter dan ooit. Hij móet winnen. En het knappe ervan is dat hij dat ook doet.

De Belgische racebelofte maakt het vooralsnog elk raceweekeinde opnieuw waar. In die zin is het verrassend dat Kaï altijd bescheiden blijft, ook voor wat betreft zijn verwachtingen voor de komende wedstrijd. Zo wist hij niet of hij in Eindhoven wel weer de snelste zou kunnen zijn. Hij had immers als zes jaar niet meer gereden op circuit De Landsard.

“De laatste keer was in de Micromax-klasse”, wist Kaï nog. “Maar gelukkig kende ik de baan na vijf ronden weer. Het is de perfecte baan voor de Micromax, voor een Junioren-kart is de baan wat klein. Het is hier moeilijk inhalen, dus als je op pole staat, heb je een goede kans te winnen. Ik had gelukkig twee keer pole. Ik was superblij.”

Daarna had hij in de prefinale in het begin van de race last van het zand op de baan. “Ik had daar wel een beetje moeite mee. Daarna verdween het zand gelukkig en konden we meteen wegrijden. In de eerste drie rondjes ben ik meteen vier seconden weggereden. In de finale was het hetzelfde. In het begin had ik wel last van het zand, want dat neem je meer op dan degene die achter je rijden. Zij hebben dan betere grip omdat ze er minder last van hebben.”

Kaï Rillaerts aan kop met nummer 274

Uiteindelijk maakte het geen verschil, want Kaï won toch. Dat hij ook in Eindhoven dominant was, had hij niet gedacht, bekende de razendsnelle piloot. “Veel jongens in het NK rijden hier vaak. Daarom dacht ik dat de poleposition bijvoorbeeld heel moeilijk zou worden, ik had gehoopt op een plek in de top drie. Ik verwacht sowieso nooit te veel. Ik zie wel wat er gebeurt. Ik doe altijd mijn best en zal altijd het beste ervan maken.”

Dat is dit jaar dus alles winnen wat er te winnen valt. “Ik ben nu BeNefit-kampioen geworden. In het BMC heb ik het maximale aantal punten, 100 hebben we nu. In het BNL staan we eerste en in het EK staan we eerste. Ik wil nu alles proberen te winnen. Dat is een mooie uitdaging. Maar ik zie wel hoe het gaat. We bekijken het race voor race.”

Kaï bedankt zijn school, het Koninklijk Atheneum Keerbergen, die het mogelijk maakt dat hij zijn sport op hoog niveau kan uitoefenen.

Kaï Rillaerts wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Urbano Motorhomes, Homixx, Frami Autosport, Jikan Concept Store, JJ Racing, PL8 Design, Kaico.be, JvD Power, Road to Formula, Minus 273, Jet Import, Red Bull Organic en Niloc Protection.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS