Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

KALENDER FIA WEC 2024: Vier nieuwe circuits en Le Mans vindt plaats op 15-16 juni 2024

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juni 2023 09:16

De ACO en FIA hebben de kalender van het FIA World Endurance Championship voor 2024 aangekondigd. De kalender is reeds goedgekeurd door het World Motor Sport Council. Dit deden zij via een e-vote. De kalender bestaat volgend jaar uit acht races, waarbij er vier nieuwe races op de kalender komen. Zo wordt de openingsrace in Qatar verreden. Deze vindt plaats op 2 maart en wordt voorafgegaan door The Prologue op hetzelfde circuit. Daarnaast keren het Circuit of the Americas en Interlagos terug op de kalender. In Italië verplaatst men zich van het circuit van Monza naar Imola. De belangrijkste race van het jaar, de 24 uur van Le Mans wordt verreden op 15-16 juni.

FIA WEC 2024

Foto: FIA WEC


"De FIA WEC-kalender voor 2024 is een mix van traditionele autosportlocaties en belangrijke markten die belangrijk zijn voor onze fabrikanten, belangrijkste stakeholders en partners”, aldus WEC-directeur Frédéric Lequien. “Het is altijd een uitdaging om de juiste balans te vinden, maar met vier nieuwe locaties, waarvan er twee volledig nieuw zijn voor het WEC, en vier gevestigde races hebben we een goede mix van oud en nieuw gecreëerd. Met acht races in vijf verschillende regio's zal onze serie een nog groter publiek bereiken en het hele jaar door een impuls krijgen. De aankondiging van vandaag is opnieuw een indicatie van de zeer mooie toekomst van het WEC."

ACO-president Pierre Fillon benadrukt de groei van het kampioenschap door het record aantal inschrijvingen in de Hypercar-klasse. “Het FIA WEC-seizoen 2024 belooft groter te worden dan ooit tevoren. Een recordaantal inschrijvingen in de hypercarklasse en een kalender met acht races op evenzoveel prachtige circuits zorgen voor een opwindend vooruitzicht”, vertelt de Fransman. “De coureurs zullen vier nieuwe circuits onder de knie moeten krijgen. Dat is een hele uitdaging! Het doet me veel plezier om te zien dat de kalender de verjonging van onze discipline weerspiegelt en ik ben alle circuits dankbaar die gastheer zullen zijn voor races in het seizoen waar reikhalzend naar wordt uitgekeken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS