DTM

KALENDER 2022: DTM keert niet meer terug naar Assen! Lee van Dam geeft tekst en uitleg

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 december 2021 09:01 • Print artikel

De DTM keert in 2022 niet meer terug naar Assen. Het TT-circuit Assen in Drenthe is verdwenen van de definitieve kalender van het prestigieuze toerwagenkampioenschap, daardoor staan er nog acht races op de kalender. Bij de voorlopige kalender in oktober, stond er nog bij de datum 3-5 juni 'nog nader aan te kondigen', maar deze is nu dus van de geschrapt. Assen verving in 2019 de DTM-race in Zandvoort, maar nu wordt het contract dus vroegtijdig beëindigd.

DTM TT Circuit Assen

“Assen is een evenement dat niet georganiseerd wordt door het circuit, maar in plaats van ons door een externe organisator”, aldus Lee van Dam. “Omdat de kosten zijn toegenomen voor het evenement als gevolg van de Covid-19 pandemie, hebben we geprobeerd om te heronderhandelen over het contract, maar we vonden geen oplossing die acceptabel was voor beide partijen, daarom zijn we gezamenlijk overeengekomen over hoe verder te gaan. We willen alle betrokkenen bedanken en de fans voor hun steun voor drie fantastische jaren van DTM in Assen en we wensen ITR het allerbeste voor het 2022-seizoen.”

Daar voegt de managing director van ITR, Benedikt Bohme aan toe: “In uitgebreide gesprekken hebben we opnieuw en opnieuw geprobeerd om de winstgevendheid in proportie te brengen die acceptabel is voor beide partijen. Uiteindelijk kwamen we tot de gezamenlijke beslissing om het contract voortijdig te beëindigen. Ik wil hier Lee van Dam bedanken voor de onderhandelingen en voor de drie hele goede evenementen in Assen.”

Portimão gaat de openingsronde van het seizoen zijn op 1 mei van het volgende jaar. De overige circuits buiten Duitsland zijn Imola, Spa-Francorchamps en de Red Bull Ring. In Duitsland sluit het kampioenschap traditioneel weer af op de Hockenheim. De afsluitende race vindt plaats op 9 oktober.

DTM-kalender 2022
1 Mei - Portimão
22 Mei - Lausitzring (banked bocht 1)
19 Juni - Imola
3 Juli - Norisring
28 Augustus - Nurburgring
11 September - Spa-Francorchamps
25 September - Red Bull Ring
9 Oktober - Hockenheim


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS