Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

K-PAX Racing concentreert zich in 2021 met Lamborghini op de GT World Challenge America

Uitgegeven door Peter Vader • 28 december 2020 10:01

K-PAX Racing, dat zijn 15e seizoen ingaat, kondigde kort voor de kerst een opwindende wending aan voor zijn activiteiten in het seizoen 2021: ze stappen over naar Lamborghini Squadra Corse. Het team van K-PAX Racing zal deelnemen aan een reeks van wedstrijden in de première Pro-categorie van GT World Challenge America Powered by AWS met twee auto’s, waarbij het de nadruk weer wordt gelegd op het land van herkomst, de Verenigde Staten! "Met alles wat er gaande was in de wereld, vonden we het het beste om met ons programma terug te keren naar de VS en vanwege de beëindiging eind 2020 van onze relatie met Bentley, waren we gedwongen ons raceprogramma opnieuw te evalueren", aldus K-PAX Racing Programmamanager Darren Law. “Onze eerste stap in het evaluatieproces was om een lijst samen te stellen van alle GT3-auto's die beschikbaar zijn, inclusief de positieve en negatieve aspecten van niet alleen de auto's, maar ook de relatie met de fabriek (producent) en hun ondersteuning. Daarom hebben we heel weloverwogen gekozen voor Lamborghini. Ik ken bij Lamborghini Chris Ward al geruime tijd, en we hebben altijd al met elkaar gesproken over een samenwerking op een bepaald moment, maar die gelegenheid deed zich gewoon nooit voor."

KPAX_Racing_Lamborghini_2021

Geweldige timing
“De Lamborghini Huracán GT3-auto is wereldwijd erg sterk en ze hebben bewezen dat ze races en kampioenschappen kunnen winnen. Dit was een geweldige timing voor zowel K-PAX Racing als Lamborghini, we weten dat de auto een bewezen winnaar is, ze hebben jaren aan data en andere gegevens en zij zullen ons kunnen helpen een vliegende start te maken. We zijn erg blij dat we de relatie nu van de grond tillen." Het K-PAX Racing Team, dat sinds de start in 2007 regelmatig heeft deelgenomen aan de GT World Challenge, begint aan een regulier seizoen van dertien ronden, met de seizoensopener op de thuisbasis van Sonoma Raceway van 5 tot en met 7 maart. De line-ups van de coureurs moeten nog worden bepaald en zullen binnenkort worden bekendgemaakt. Voortbouwend op een fundamentele herziening van de serie ten opzichte van vorig seizoen, zullen de twee auto’s van het team ingeschreven worden in de categorie All Pro.

Wederzijds vertrouwen
K-PAX Racing is één van de meest succesvolle teams geworden die tot nu toe in de serie hebben gestreden, met meer dan 50 overwinningen en 150 podiumplaatsen. De wisseling van fabrikant markeert hun vijfde plaats in het teamklassement en hun behaalde kampioenschap. Het middelpunt van de inspanningen van het team, dat twee auto’s zal inzetten, wordt de Lamborghini Huracán GT3, met als hoogtepunt een atmosferische V-10-motor van 5,2 liter. "Het is een waar genoegen om ons debuut te maken in de GT World Challenge America Pro Class samen met één van de meest succesvolle GT-raceteams in de recente geschiedenis van de VS", aldus Giorgio Sanna, hoofd van Lamborghini Motorsport. "Dankzij het rotsvaste vertrouwen van Jim Haughey en Darren Law in Lamborghini Squadra Corse, kijk ik uit naar 2021, in de overtuiging dat we samen belangrijke resultaten zullen behalen".

Over K-PAX Racing
K-PAX Racing, gevestigd in Sonoma, Californië, heeft in totaal 148 podia, 59 overwinningen, vier coureurskampioenschappen en drie constructeurskampioenschappen veroverd, waardoor het team een steeds terugkerende kampioen in het kampioenschap is geworden. In de GT-klasse heeft K-PAX Racing Porsche 911 GT3's ingezet tijdens de seizoenen 2007-2008, Volvo S60's tijdens de seizoenen 2009-2013, McLaren 12C GT3's in 2014 en McLaren 650S GT3's in de periode 2015-2017. Het team schakelde over op Bentley voor 2018, met de eerste generatie Continental GT3 in het eerste seizoen en de tweede generatie in 2019 en 2020. K-PAX Racing debuteert het seizoen 2021 in de Lamborghini Huracán GT3.

Over Lamborghini Squadra Corse
Squadra Corse is de autosportafdeling van Automobili Lamborghini. Squadra Corse, opgericht in 2013 als onderdeel van de afdeling Research & Development, biedt een geïntegreerde benadering van rijervaringen van het merk Lamborghini; van rijvaardigheidstrainingen met auto’s bestemd voor de openbare weg, tot complete raceseries op het circuit, via de Lamborghini Super Trofeo of de internationale kampioenschappen van de GT-divisie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS