Karting • Karting Diversen

Juste Mulder revancheert zich in Kerpen met knap podium bij ADAC Kart Masters

Uitgegeven door Bart • 9 augustus 2023 04:03

Kerpen – Juste Mulder heeft afgelopen weekend een sterke prestatie neergezet in de Duitse ADAC Kart Masters. Op de Erftlandring in Kerpen reed het 12-jarige karttalent uit Apeldoorn naar een knappe tweede plaats in de Mini-klasse. Lange tijd leek er dit weekend geen podiumplaats in te zitten, maar de rijder met een Energy-kart liet een fraaie opmars zien. Door de hevige regenval werd de tweede race op zondag niet meer verreden, anders had de overwinning er wellicht ook nog ingezeten.

Juste Mulder


Met zijn tweede plaats nam Juste revanche voor zijn tegenvallende prestatie in het openingsweekend van het Nederlands kampioenschap eerder dit jaar op dezelfde Duitse kartbaan. In de Mini Junior TM heeft hij zijn zinnen gezet op de titel, maar de opening van het seizoen verliep niet goed. Geplaagd door pech behaalde hij beide wedstrijden lage scores. Nu mag iedere karter in een seizoen de twee slechtste resultaten schrappen, maar zo wil je de jacht op de titel natuurlijk niet beginnen. Inmiddels gaat Juste door overwinningen in Assen en Strijen aan de leiding van het Nederlands kampioenschap.

In Kerpen wilde Juste de smaak van eerder dit seizoen wegspoelen, maar daar zag het tijdens de trainingen nog niet naar uit. “In Duitsland rijden ze met andere banden en die zijn veel zachter en hebben veel meer grip. Vorige week bij de ADAC Kart Cup in Kerpen zaten we er al niet goed bij. De hele week hebben we beelden bekeken en nagedacht hoe we dat konden oplossen. Maar ook afgelopen vrijdag reden we tijdens de trainingen achteraan in de groep. We hadden de snelheid niet en wisten niet hoe we dat konden oplossen.”

“Samen met de Thijs van den Heuvel van Energy Corse, Bas Harting van Progress Racing en met mijn monteur Bastiaan van Loenen hebben we uiteindelijk een andere afstelling gevonden”, zo legt Juste de zoektocht uit. “Op zaterdag reed ik in de kwalificatie de negende tijd en zat ik er al beter bij.”

Juste Mulder


Na de kwalificatie volgden twee heats en daarin reed Juste naar P10 en P7. Overall betekende dat de zesde startpositie voor de eerste race op zondag. In de regen vocht hij zich tijdens de eerste finale race een weg naar voren en dat resulteerde in de tweede plaats. Vervolgens begon het aanhoudend hard te regenen, waardoor de actie drie uur stillag en de tweede finale race van de Mini-klasse niet meer verreden werd.

“Ik ben heel blij dat het tijdens het weekend zo veel beter ging”, vertelt Juste. “Ik probeerde op vrijdag wel anders te rijden, maar dat lukte niet echt. In Nederland rij ik al van jongs af aan met hardere banden en nu moest ik in korte tijd totaal anders leren rijden. Maar in de regen gaat het eigenlijk altijd heel goed. Ik heb het volste vertrouwen in de kart dat ik harder door de bochten kan en de controle dat ik altijd grip kan vinden. Ik ben heel blij met deze tweede plaats.”

Eerder dit jaar liet Juste zich ook al van zijn beste kant zien met overwinningen in het NK in Assen en in Strijen. “In Strijen was het wel moeilijker dan in Assen. Strijen is een hele krappe baan en het rondje is kort, waardoor inhalen moeilijk is. In de strijd om het kampioenschap is het heel spannend. Dit is mijn laatste jaar bij het NK Mini TM en mijn doel is nog steeds om dit jaar Nederlands kampioen te worden. Dat durf ik zeker wel hardop uit te spreken.”

Naast de races in Duitsland en het NK van Chrono Karting komt Juste dit seizoen ook uit in de IAME Series Benelux en de IAME Euro Series. Beide kampioenschappen rijden deze maand op de kartbaan van Genk. “We gaan voor 10 dagen naar Genk en daar heb ik al veel gereden. Dat vind ik echt een hele leuke baan. Drie weken geleden reden we daar ook met het Benelux kampioenschap. Ik had me als eerste gekwalificeerd, maar in de finale hield mijn motor ermee op. Wie weet kan ik net als in Kerpen ook in Genk revanche nemen.”

Juste Mulder wil graag de volgende mensen bedanken voor het weekend in Kerpen. “Mijn monteur Bastiaan van Loenen, mijn vader en mijn sponsoren:

Altios, EuroParcs, T-Mobile, HP, Microsoft, Fortinet, Autohopper, De Weerd Verkeersopleidingen, MAX'S Mobility, Oliehandel.nl, The Gym en Wassink Autogroep.”

Wil je weten hoe Juste het de volgende race vanaf brengt? Volg dan zijn Instagram-pagina @justemulder.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS