Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

Juri Vips wint F2, Bent Viscaal net naast het podium, Richard Verschoor aangetikt + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 5 juni 2021 16:42 • Print artikel

Juri Vips heeft de tweede Formule 2 sprintrace op het stratencircuit van Bakoe gewonnen. David Beckmann kwam als tweede over de finish en Jehan Daruvala werd derde. Bent Viscaal greep net naast het podium. De rijder van Trident finishte op de vierde plek. Het betekende de eerste punten van dit Formule 2 seizoen voor de Nederlander. Richard Verschoor wist de finish helaas niet te halen. De coureur van MP Motorsport werd aangetikt door Roy Nissany en vloog in de muur (VIDEO Crash). Het betekende einde race voor de Nederlander.

Juri Vips

Bent Viscaal startte van pole en wist na de start kort de leiding te behouden. Daarna was het David Beckmann die de leiding in de race overnam. In de eerste ronde was het meteen even chaos. Guanyu Zhou had even een moment met Dan Ticktum en het betekende einde race voor Zhou. Ticktum kon wel doorrijden, maar viel eerst ver terug. Theo Pourchaire en Ralph Boschung maakten ook even contact met elkaar. Voor Boschung betekende het einde race. Pourchaire kon wel zijn weg vervolgen. Daarachter was het ook over voor Lirim Zendeli. Dit gebeurde allemaal in de eerste ronde en dit zorgde er voor dat de safetycar op de baan kwam. Deze duurde gelukkig kort en in ronde twee kon de race weer hervat worden.

Na de herstart begon Juri Vips op stoom te komen. Vips wist Viscaal terug te verwijzen naar de derde plaats en hij zette de aanval in op Beckmann. Totdat er weer opnieuw een safetycar op de baan moest komen. Richard Verschoor lag op de achtste plaats toen hij aangetikt werd door Roy Nissany. Hierdoor raakte de Nederlander de muur en was zijn race over. Na de herstart bleef Beckmann aan de leiding. Viscaal verloor een paar plaatsen. Hij verremde zich in de bocht en kwam achter Marcus Armstrong terecht op plek vijf. Viscaal wist Armstrong weer terug te pakken voor plek vier. Daarna stonden Armstrong en Lundgaard naast de baan. Dit zorgde deze keer voor een Virtual Safety. Toen de baan eenmaal weer werd vrijgegeven wist Vips de leiding van Beckmann over te nemen. Viscaal probeerde nog wel de aanval in te zetten op Daruvala op plek drie, maar dit lukte net niet. Vips won voor Beckmann en Daruvala. Viscaal greep net naast het podium op plek vier, maar pakte kostbare punten.

Uitslag Formule 2 sprintrace 2 Bakoe:

1   Juri Vips		Hitech Grand Prix   21 LAPS
2 David Beckmann Charouz Racing + 3.260s
3 Jehan Daruvala Carlin + 3.883s
4 Bent Viscaal Trident + 4.644s
5 Robert Shwartzman Prema Racing + 5.002s
6 Dan Ticktum Carlin + 6.213s
7 Liam Lawson Hitech Grand Prix + 6.751s
8 Oscar Piastri Prema Racing + 9.138s
9 Theo Pourchaire ART Grand Prix + 13.315s
10 Felipe Drugovich UNI-Virtuosi Racing + 15.473s
11 Matteo Nannini Campos Racing + 17.975s
12 Jack Aitken BWT HWA Racelab + 22.828s
13 Marino Sato Trident + 25.675s
14 Guilherme Samaia Charouz Racing + 49.981s
15 Alessio Deledda BWT HWA Racelab + 52.037s
16 Roy Nissany DAMS + 1:31.818s
DNF Marcus Armstrong DAMS DNF
DNF Christian Lundgaard ART Grand Prix DNF
DNF Richard Verschoor MP Motorsport DNF
DNF Ralph Boschung Campos Racing DNF
DNF Guanyu Zhou UNI-Virtuosi Racing DNF
DNF Lirim Zendeli MP Motorsport DNF

uitslag onder voorbehoud

Weersverwachting voor zondag in Bakoe:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS